Binlerce yıldır tarihe tanıklık eden İzmir, birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yaptı. Antik kentleri, doğal alanları, enfes koyları, yeşil köyleri ve tadına doyulmaz gezi yerleri ile dünyanın pek çok noktasından gelen turistleri ve yerli tatilcileri ağırlamaya devam eden İzmir’in gezi rehberi araştırılıyor. İzmirde gezilecek yerler 2021 neresi? İzmir’de gezilecek ilçeler ve gezilecek turistik yerler 2021 listesinde neler var? Sorularının yanıtı bulundu. İzmir merkezi olan Konak ilçesinden turizm cenneti olan Çeşme ilçesine, İzmir’in tarihi ilçelerinden Ödemiş ilçesinden kadim antik şehirlerin beşiği olan Bergama’ya, son yılların popüler turizm merkezlerinden olan Seferihisar ilçesinden, Efes Antik Kenti ve Şirince Köyü gibi önemli değerleri içinde barındıran Selçuk ilçesine tarihi ve turistik bir geziye çıkacağız. İzmir’in merkez ilçelerinden sahil ilçelerine, yeşil dağlarla çevrili ilçelerinden kadim bir tarihe tanıklık eden ilçelerine, İzmir’deki tarihi, dini ve turistik bölgelere bir bakış atacağız. İzmir’de gezilecek yerler ayrıntıları haberimizde yer alıyor. Liste dışında, Sasalı İzmir hayvanat bahçesi de gezmek için iyi bir seçenek gibi görünüyor.

izmir gezilecek yerler listesi 2021

İZMİRDE GEZİLECEK YERLER 2021

  • Bergama gezilecek yerler: Pergamon Antik Kenti, Bergama Müzesi, Serapis Tapınağı (Kızıl Avlu)
  • Çeşme gezilecek yerler: Alaçatı, Çeşme Kalesi ve Müzesi, Erythrai Antik Kenti, Germiyan Köyü
  • Konak gezilecek yerler: İzmir Saat Kulesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Alsancak, Kültürpark, Agora Antik Kenti
  • Ödemiş gezilecek yerler: Birgi, Gölcük, Lübbey (Hayalet Köy)
  • Seferihisar gezilecek yerler: Sığacık Bölgesi, Teos Antik Kenti, Seferihisar Köyleri
  • Selçuk gezilecek yerler: Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Efes Müzesi, Şirince
  • Urla gezilecek yerler: Klazomenai Antik Kenti, Karantina Adası, Urla Köyleri

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021

İZMİR’DE GEZİLECEK İLÇELER VE TURİSTİK YERLER 2021

  • Bergama ilçesi: Antik Kent Bölgesi, Zafer Mahallesi
  • Çeşme ilçesi: Alaçatı Mahallesi, Ildır Mahallesi, Germiyan Köyü, Dalyan Mahallesi
  • Konak ilçesi: Alsancak Semti, Kemeraltı Bölgesi, Kadifekale ve Çevresi
  • Ödemiş ilçesi: Birgi Köyü, Gölcük Bölgesi, Lübbey Köyü
  • Seferihisar ilçesi: Sığacık Mahallesi, Ürkmez ve Ulamış Bölgesi, Doğanbey Köyü, Hıdırlık Mahallesi, Beyler Köyü, Gödence Köyü
  • Selçuk ilçesi: Antik Kent Bölgesi ve Çevresi, Atatürk Mahallesi, Şirince Köyü, Sultaniye Köyü
  • Urla ilçesi: İskele Mahallesi, Çeşmealtı, Güvendik Tepesi, Barbaros Köyü, Özbek Köyü

izmir en güzel iyi piknik alanları yerleri 2021

BERGAMA’DA GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

İzmir’in Bergama ilçesinde gezilecek tarihi alanların başında Pergamon Antik Kenti geliyor. Pergamon Krallığı’nın başkenti olan Bergama ilçesinde yer alan bu antik kenti insanlık tarihinin en önemli yerleşim birimleri arasındadır. Bergama Antik Kenti’nde Akropol ve Asklepion alanlarında tarihi bir hazine yatıyor. Tarihe meraklı olanların mutlaka görmesi gereken alanların başında gelen Pergamon Antik Kenti, gidenlerin pişman olmayacağı bir güzellikle ziyaretçilerini bekliyor. Yine ilçede bulunan ve Kızıl Avlu olarak da bilinen Serapis Tapınağı Bergama’nın merkezinde bulunuyor ve İncil’de geçen 7 kiliseden biri olma özelliği ile dikkat çekiyor. Bergama’nın bir diğer önemli merkezi noktası ise Bergama Müzesi’dir. Pergamon Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin birçoğu müzede sergileniyor. Yabancılar tarafından çalınıp götürülemeyen eserler bu müzede yer alıyor. Bilindiği gibi Zeus Sunağı Bergama’dan çalınarak Almanya’ya götürülmüştü. Kendilerine gelişmiş ve medeni diyen bu Avrupalı hırsızlar, bu toprakların tarihi hazinelerini geri vermemekte direniyor. Bergama Müzesi’ne gidenler, Pergamon’un aşağı şehir bölümünden çıkarılan Medusa Mozaiği’ni de mutlaka yakından incelemeli. Yine aynı müzede eşi benzeri olmayan, insanlık tarihinin en önemli tarihi hazineleri de bulunuyor.

bergama gezilecek yerler listesi 2021

ÇEŞME’DE GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

Çeşme’ye gelenler ilçe merkezinde bulunan Çeşme Kalesi ve Müzesi’ni mutlaka gezmeli. 1508 yılında inşa edilen Çeşme Kalesi’nde bölgedeki kazılardan çıkarılan önemli eserler sergileniyor. Kale aynı zamanda kültürel etkinlikler ve festivallere de ev sahipliği yapıyor. Çeşme Müzesi’nde 500’e yakın arkeolojik ve etnografik eser bulunuyor. Yine Çeşme’nin Ildırı bölgesinde bulunan Erythrai Antik Kenti de bölgenin tarihi alanları arasında bulunuyor. Çeşme’de gezilecek tarihi ve turistik yerler 2020 listesinin en önemli merkezlerinden biri de Alaçatı Mahallesi’dir. En güzel koyların ve plajların bulunduğu Çeşme ve Alaçatı bu yılın en popüler gezi yerlerinin başında bulunuyor. Alaçatı’da yel değirmeni, antika pazarı, Alaçatı’nın rengarenk sokakları ve Alaçatı Port yerli tatilcilerin ve yabancı turistlerin eksik olmadığı yerler arasındadır. Çeşme Germiyan Köyü ise aynı doğallığı ile ziyaretçilerini karşılamayı sürdürüyor. Her yıl bir festivale de ev sahipliği yapan Germiyan Köyü, yöresel lezzetleri merak edenler için ideal bir merkez konumunda. Çeşme’ye gelip de ilçenin şifalı ılıcalarına uğramadan dönmek olmaz. Aynı zamanda Boyalık, Dalyan, Deliklikoy ve Aya Yorgi Koyu gibi dünyaca ünlü koyları da ziyaret etmeli.

konak gezilecek yerler listesi 2021

KONAK’TA GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

  • Konak’ta İzmir Saat Kulesi’nden başlayarak tarihi ve turistik bir geziye çıkın.
  • Kordon’u ve Alsancak semtini keşfe çıkın.
  • Tarihi Kemeraltı Çarşısı ile Kemeraltı’nın güzel hanlarını gezin.
  • İzmir Tarihi Asansör’den manzaranın tadına varın.
  • Kültürpark’ta soluklanın (İzmir Fuarı’na denk gelirseniz keyfinize diyecek yok).
  • Kadifekale’de Büyük İskender’in mirasını görün.
  • Agora Antik Kenti’nde Bazilika, mezar taşları, heykeller, kanallar ve yazıtları inceleyin.

karagöl tabiat parkı kamp giriş ücreti 2021

ödemiş gezilecek yerler listesi 2021

ÖDEMİŞ’TE GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

İzmirde gezilecek yerler 2020, İzmir’de gezilecek ilçeler ve turistik yerler 2020 listesinde Ödemiş’e geldik. İzmir Ödemiş’te gezilecek tarihi ve turistik yerler 2020 listesinin başında Birgi Mahallesi geliyor. Aydınoğulları Beyliği’nin merkezi olan Birgi’de birçok tarihi cami ve medrese ile türbe bulunuyor. Bozdağ’ın yamacında yer alan Birgi Mahallesi, İzmir’in her yıl en çok turist ağırlayan mahalleleri arasında yer alıyor. Birgi’de bulunan Çakırağa Konağı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Ödemiş’in Gölcük bölgesi de hem asırlık ağaçları, hem harika gölü, hem piknik ve kamp alanları, hem de dinlendiren havası ile oldukça popüler. Fotoğrafçıların en çok ziyaret ettiği yerlerden olan Gölcük’te çevresi 7 kilometre, derinliği ise 8 metre olan gölü izleyerek huzurlu saatler geçirebilirsiniz. Ödemiş’te bir diğer durağımız ise Hayalet Köy olarak ünlenen Lübbey Köyü. Yeni adı Çamyayla Köyü olan Lübbey, fotoğraf tutkunlarının es geçmediği yerler arasında.

seferihisar gezilecek yerler listesi 2021

SEFERİHİSAR’DA GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

Seferihisar’da Teos Antik Kenti, Lebedos Antik Kenti, Karaköse Harabeleri ve Myonnesos Adası’nı gezi rehberine dahil edin. Akkum Plajı’ndan Teos Ormancı Kampı Plajı’na, Ekmeksiz Halk Plajı’dan Ürkmez Halk Plajı’na, Azmak Koyu’ndan Aktaş Koyu’na, Seferihisar’ın sahil şeridini keşfedin. Sığacık Mahallesi’ni sokak sokak gezin. Sığacık Kalesi’ni ve içinde kurulan yöresel organik pazarı görün. Seferihisar’ın Hıdırlık Mahallesi’ni, Doğanbey Köyü, Düzce Köyü, Gödence Köyü, İhsaniye Köyü ve Kavakdere Köyü’nü de gezi rehberine eklemenizde fayda var. Seferihisar’ın doğal güzellikleri ile ünlü bu köylerinde huzuru bulacaksınız.

izmir ücretsiz kamp alanları listesi 2021

selçuk gezilecek yerler listesi 2021

SELÇUK’TA GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

Selçuk’ta gezilecek tarihi ve turistik yerler 2020 denilince akla ilk olarak Efes Antik Kenti gelir. Tarihi kalıntıları, hala ayakta duran tapınakları ve Celsus Kütüphanesi ile ihtişamından bir şey kaybetmeyen Efes Antik Kenti’nde Yamaçevler’in muhteşem yapılarını yakından inceleyebilirsiniz. Efes Antik Kenti’ne en az 1 gününüzü ayırmanız gerekecek. Aynı zamanda Artemis Tapınağı, her yıl Hristiyan ayinlerinin sürdüğü St. Jean Kilisesi, Selçuk Ayasuluk Kalesi de aynı bölgede bulunuyor. Selçuk’ta ayrıca Meryem Ana Evi gibi önemli ve tarihi bir yer daha var. Özellikle Hristiyanların yoğun ilgi gösterdiği Meryem Ana Evi’ne hacı olmak isteyen Katolik Hristiyanlar gezi düzenlemeye devam ediyor. Yedi Uyuyanlar Mağarası’nı da bu noktada anmakta fayda var. Tarihi hikayelere konu olan bu mağaraları da yakından görmelisiniz. Selçuk ilçesinin en önemli hazinelerinin sergilendiği Efes Müzesi, Selçuk terminaline yakın bir yerde bulunuyor. Müzenin en önemli parçaları arasında Efes Artemis Heykeli, Sokraret Başı, Eros Heykeli ve İsis Heykeli yer alıyor. Selçuk ilçesinin ve hatta İzmir’in en çok turist ağırlayan bir diğer merkezi ise Şirince Köyü’dür. Hem konaklama, hem gezi hem de yemek için harika bir tercih olan Şirince Köyü ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

urla gezilecek yerler listesi 2021

URLA’DA GEZİLECEK TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 2021

  • Klazomenai Antik Kenti’nde zeytinyağı işçiliğinin kadim tarihine tanıklık edin.
  • Limantepe Kazı Alanı’nı da mutlaka görün.
  • Urla Karantina Adası’na doğru yolculuğa çıkın.
  • Güvendik Tepesi’nden harika manzarayı ve gün batımını izleyin.
  • Çeşmealtı’nda kendinizi Ege’nin serin sularına bırakın.
  • Urla’ya 7 kilometre mesafede bulunan ve bir balıkçı kasabası olan Özbek Köyü’nü gezin.
  • Bademler Köyü, Barbaros Köyü ve Balıklıova Köyü’nü de gezi rotasına eklemeyi unutmayın.
  • Urla’nın halk plajlarında keyifli bir gün geçirin.

menderes gümüldür orman tabiat orman parkı kamp giriş ücreti 2021