Bir turizm cenneti olan İzmir’in birçok ilçesinde ilçe belediyeleri tarafından işletilen halk plajları var. İzmir halk plajları nerede? İzmir halk plajları fiyatları nedir, ücretsiz halk plajları var mı? Sorularının yanıtı ortaya çıktı. İzmir Çeşme halk plajları, Foça, Urla ve Seferihisar halk plajları ile Selçuk, Dikili, Menderes ve Karaburun Halk plajları da ortaya çıktı. İzmirlilerin ve turizm cennetine gelen misafirlerin uzaklığına ve temizliğine göre tercih ettiği İzmir halk plajları listesinde birçok farklı seçenek bulunuyor. Daha az masrafla, deniz, kum ve güneş üçlüsü ile buluşmak isteyenlerin birinci tercihi olan halk plajları, güncellenen sistemleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

İzmir’de bulunan halk plajları sosyal mesafe gözetilerek yeniden düzenlendi. Plaja gelenlerin sağlığının korunması için halk plajlarında sosyal mesafeli localar oluşturuldu ya da bu mesafeler göz önünde bulundurularak kurallar belirlendi. Ayrıca İzmir’deki halk plajlarında cankurtaran sayıları da arttırıldı. İzmir halk plajları fiyatları, İzmir’deki ücretsiz halk plajları ve merak edilen tüm detaylar ortaya çıktı.

izmir halk plajları listesi

İZMİR ÇEŞME HALK PLAJLARI

İzmir Çeşme halk plajları listesinde Ilıca Halk Plajı, Pırlanta Plajı, Çark Plajı, Boyalık Plajı, Deliklikoy Plajı, Şifne – Büyük Liman (Paşa Limanı) Plajı, Cleopatra (Güvercinlik) Plajı, Ildırı Koyu Plajı, Altınkum Plajı, Dalyan ve Sakızlı Koy Plajı, Kocakarı Plajı, Tekke Plajı, Ali Bostan Plajı, Eşek Adası Plajı ve Çatal Azmak Plajı yer alıyor. Her biri birbirinden güzel bu plajları Çeşme Belediyesi işletiyor. Çeşme Halk plajlarına daha yakından bakalım ve bu plajları detaylı olarak inceleyelim.

ÇEŞME ILICA PLAJI

Çeşme Ilıca Halk Plajı, 2 kilometreye yakın uzunlukta geniş ve bembeyaz kumlu plajları ile göz dolduruyor. Çeşme Ilıca, ayrıcalıklı konaklama tesisleri ve termal olanakları ile Çeşme ilçesinin en büyük ve popüler turizm merkezi olarak biliniyor. Çeşme Ilıca Halk Plajı, Mavi Bayraklı Plajlar arasında bulunuyor. Ülkemizde girişi ücretsiz olan en güzel 10 plaj sıralamasında da birincidir. Denizin derinlerinden kaynayan sıcak termal sular, ılıca plajını ve çevresinde bulunan diğer plajları da büyük bir termal havuz galine getiriyor. Çeşme plajlarının en büyük özelliklerinden biri de, kıyıdan denize 100 metrelik bir şerit insan boyu geçmiyor.

ÇEŞME BOYALIK PLAJI

Çeşme ilçesinde bulunan Boyalık Halk Plajı 5 kilometre bir uzunluğa sahip bir koyda bulunuyor. Ilıca plajı gibi ayrıcalıklı ve popüler bir plaj olan Boyalık Halk Plajı’nın çevresinde restoranlar ve konaklama tesisleri de var. Çeşme’nin en güzel plajlarından olan Boyalık Halk Plajı deniz, kum, güneş üçlüsü ile yaz ayları boyunca tatilcileri beklemeye devam ediyor.

çeşme gezilecek tarihi yerler 2021 müzeler alaçatı köyler plajlar

ÇEŞME KOCAKARI PLAJI

Çeşme Kocakarı Halk Plajı, yarımadanın kuzeybatısında yer alıyor ve Çeşme ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Çeşme Dalyan Mahallesi’nin girişinde olan Kocakarı Halk Plajı, bir gidenin bir daha vazgeçemediği, müdavimleri çok olan plajlar arasında yer alıyor. Doğanın içinde, huzurlu bir iklimde keyif yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Kocakarı Halk Plajı’nın yakınlarında Dalyan’ın meşhur balık restoranları da bulunuyor. Çeşme Kocakarı Halk Plajı’na Çeşme merkezinden toplu taşıma araçları ile de kolay ulaşım sağlanıyor.

ÇEŞME CLEOPATRA (GÜVERCİNLİK) PLAJI

Çeşme Cleopatra (Güvercinlik) Halk Plajı, Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi ile Ovacık Mahallesi arasında bulunuyor. Öz Pamir sitesinin hemen altında olan, ana yoldan görünmeyen bu gizli koy, Güvercinlik Koyu adıyla da anılıyor. Yüksek kayalıklarla çevrili olan Çeşme Cleopatra (Güvercinlik) Halk Plajı’nda ve denizinde ince taneli kum bulunuyor. Kumsal bölümünde altın sarı ince kum var. İzmir’in en iyi kafa dinleme yerlerinden biri olan Çeşme Cleopatra (Güvercinlik) Halk Plajı, İzmir merkezine 89 kilometre uzaklıkta, Alaçatı merkeze ise 13,6 kilometre mesafede bulunuyor.

ÇEŞME DELİKLİKOY PLAJI

Çeşme Deliklikoy Halk Plajı, sessiz, sakin ve huzurlu bir deniz keyfi yaşamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Çeşme Deliklikoy Halk Plajı’nda huzur var, doğal kayalıklar var ve oyuklardan denize girmenin müthiş keyfi var. Ayrıca plaj çevresinde kamp yapılabilecek alanlar da var. Özellikle kampçıların tercih ettiği Çeşme Deliklikoy Halk Plajı, Alaçatı merkezden 11,8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İzmir Çeşme’de bulunan diğer halk plajları ise şunlardır;

  • Çeşme Dalyan ve Sakızlı Koy
  • Çeşme Altınkum Plajı
  • Çeşme Ali Bostan Plajı
  • Çeşme Çatal Azmak Plajı
  • Çeşme Pırlanta Plajı
  • Çeşme Eşek Adası Plajı
  • Çeşme Şifne-Büyük Liman-Paşa Limanı
  • Çeşme Ildırı Koyu
  • Çeşme Tekke Plajı
  • Çeşme Çark Plajı

izmir gezilecek yerler çelme urla seferihisar selçuk ödemiş

İZMİR FOÇA HALK PLAJLARI

İzmir’in Foça ilçesinde bulunan halk plajları listesinde Eski Foça Halk Plajı, Yeni Foça Halk Plajı ve Sazlıca Koyu Plajı yer alıyor. Eski Foça Halk Plajı, Foça merkezde bulunuyor ve mavi bayraklı plajlar arasında yer alıyor. Bölgenin en yoğun plajlarından olan Eski Foça Halk Plajı daima cıvıl cıvıl bir görüntü veriyor. Ücretsiz olan Eski Foça Halk Plajı’nın suyunun da oldukça soğuk olduğu biliniyor. Yeni Foça Halk Plajı’nın özellikle aileler için uygun olduğu biliniyor. İzmir merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve mavi bayrağa sahip olan Yeni Foça Halk Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralaması da yapılabiliyor. Foça Sazlıca Koyu Plajı ardı ardına sıralanan 3 plajdan oluşuyor. Ayrıca Sazlıca Koyu’nda kamping imkanı da var.

İZMİR URLA HALK PLAJLARI

İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Halk Plajları listesinde Altınköy Koyu, Kum Denizi Plajı, Melengeç Plajı, Çeşmealtı Mavi Plaj, Yassıcada Halk Plajı ve Urla Halk Plajı yer alıyor. Altınköy Koyu’nun Urla ilçesinin en soğuk deniz suyuna sahip olduğu biliniyor ve ücretsiz giriş ile plajdan yararlanılabiliyor. Plajda ayrıca kafe ve diğer ihtiyaçları gidermek için bir tesis de yer alıyor. Şezlong ve şemsiye için ücret talep ediliyor. Aile ve çocuklar için uygun bir plaj olarak ziyaretçilerini bekliyor. Urla Kum Denizi Halk Plajı’nın Karantina Adası manzarası var. Plajda su oyunları, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, yeşil alan ve kafeteryalar gibi birçok olanak bulunuyor. Ücretsiz olan Urla Kum Denizi Halk Plajı ücretsiz ve üstelik mavi bayraklı bir plaj olarak ayrıcalığa sahiptir. Urla Melengeç Halk Plajı Demircili Köyü sınırları içinde bulunuyor. Urla Çeşmealtı Mavi Halk Plajı ilçenin en kalabalık plajları arasında yer alıyor. Temiz ve serin deniz suyu ile dikkat çekiyor. Urla merkezden plaja ulaşmak ise toplu ulaşım araçları ile çok kolay. Urla Yassıcada Halk Plajı’nı İzmir Büyükşehir Belediyesi işletiyor. Urla açıklarında yer alan bu adaya vapur ve teknelerle ulaşılıyor. Suyu berrak ve sığ olan plaj en çok tercih edilen plajlar arasında bulunuyor. Urla Halk Plajı, Urla İskele’nin girişinde bulunuyor ve geniş bir kumsala sahiptir.

izmir halk plajları listesi

İZMİR SEFERİHİSAR, MENDERES VE SELÇUK HALK PLAJLARI

  • Seferihisar Akkum Halk Plajı
  • Seferihisar Teos Ormancı Kampı Plajı
  • Seferihisar Ekmeksiz Halk Plajı
  • Seferihisar Ürkmez Halk Plajı
  • Menderes Özdere Orta Mahalle Halk Plajı
  • Selçuk Pamucak Halk Plajı

İZMİR DİKİLİ HALK PLAJLARI

İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan halk plajları listesinde Dikili Hayıtlı Koyu, Bademli Halk Plajı, Dikili Halk Plajı ve Çandarlı Halk Plajı yer alıyor. Dikili Hayıtlı Koyu Plajı Bademli-Denizköy yolu üzerinde bulunuyor. Bölgenin en sakin ve göze plajları arasında yer alıyor. Dikili Bademli saklı koyları ile dikkat çekiyor. Bademli Halk Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor. Dikili Halk Plajı ilçe merkezinde bulunuyor. Kesintisiz 5 kilometre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahip plaj mavi bayraklı plajlar arasında yer alıyor. Çandarlı Halk Plajı ise İzmir merkeze 1,5 saatlik mesafede yer alıyor. Çandarlı Kalesi’nin önünde bulunan bu mavi bayraklı plaj için girişte ücret alınmıyor.

İZMİR KARABURUN HALK PLAJLARI

  • Karaburun Ardıç Halk Plajı (Mordoğan Mahallesi’nde)
  • Karaburun Kaynarpınar Halk Plajı (Kamp için de uygun)
  • Karaburun Bodrum Koyu (En popüler plajlardan)
  • Karaburun Mimoza Koyu (Rüzgar yok, dalga yok, sakinlik var)
  • Karaburun Dolungaz Koyu (Çadır ve kamp için uygun)
  • Karaburun Akvaryum – İncirliköy Halk Plajı (Mavi Bayraklı)

Diğer Benzer Kaynaklar: https://blog.biletbayi.com/izmir-denize-girilecek-yerler.html/

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021