İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Karşıyaka Çiğli tramvay hattı inşaatı ile ilgili iddialara yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada, Karşıyaka Çiğli tramvay hattı inşaatında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği, bunun büyük çaplı bir inşaat faaliyeti olduğu ve doğal olarak kazı çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

Tramvay hattı inşaatında çalışan firmaların, hangi işe hangi tarihte başlayacağı ve işin ne kadar süreceği ile ilgili söz konusu firmalarla iletişim halinde olunduğu, fabrikalara araç giriş çıkışında mağduriyet yaşanmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından devasa bir sac platform yapıldığı dile getirildi. Bu sayede her tonajda aracın giriş çıkışının sorunsuz bir şekilde yapıldığı, haberde adı geçen fabrikanın kapısının önüne de ayrıca beton atıldığı kaydedildi.
Büyükşehirin açıklamasında, adı geçen firmanın temsilcilerinin kanunsuz ve hukuksuz şekilde şantiye çalışmalarına müdahale ettiği ve çalışmaların bir süre durmasına neden olduğu kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kamu hizmetini aksatan bu durumla ilgili yasal haklarını kullanacağı açıklamada yer aldı.

İzmir Karşıyaka Çiğli tramvay hattı inşaatı ile ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Karşıyaka Çiğli tramvay hattı inşaatı ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
“İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka-Çiğli Tramvay hattı için 1,2 milyar TL’lik yatırıma imza atmıştır. Bu yatırımın en önemli gerekçelerinden biri, kent ve ülke ekonomisine katkılarıyla takdir ettiğimiz sanayi işletmelerinin çalışanlarının ulaşımını kolaylaştırmaktır. Tamamlandığında, İAOSB işletmeleri, üniversite ve hastane çalışanları ile bölge sakinleri; konforlu, güvenli ve vakitten kazandıran toplu ulaşım imkânına kavuşacaktır.

Tramvay hattının projesi özellikle sanayicilerden gelen talep üzerine hattın İAOSB içinden geçeceği şekilde hazırlanmıştır. Ayrıca bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde, büyük oranda servis araçlarından kaynaklanan yoğun trafik problemi de sona erecektir. Böylesine önem taşıyan bu projenin inşaat çalışmaları, bölgedeki günlük yaşamı ve işleyişi en az etkileyecek şekilde yürütülmektedir.

İzmirlilere hizmet şiarıyla devam eden çalışmaların, 2023 yılının ilk yarısında tamamlanması ve hattın hizmete alınması planlanmaktadır. Bölgedeki hemşehrilerimize anlayışları için teşekkür ederiz.”

son dakika izmir haberleri