İzmir Tarihi Asansör binası, İzmir’de gün batımının en güzel izlendiği yerler arasında bulunuyor. 1907 yılında İzmirli işadamı Nesim Levi Bayraktaroğlu tarafından inşa edilen İzmir Tarihi Asansör binası, Mithat Paşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Caddesi arasındaki ulaşımı 155 basamağı çıkmak zorunda kalmadan, pratik bir şekilde çözmek maksadıyla yapıldı. İzmir Tarihi Asansör nerede? İzmir Tarihi Asansör hakkında kısa bilgi, hikayesi ne? İzmir Tarihi Asansör ne zaman yapıldı, kaç metre? Sorularının yanıtı bulundu. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza şirketi tarafından işletilen Tarihi Asansör’de restoran ve teras kafe bulunuyor. İzmir Tarihi Asansör’de bulunan Asansör Restoran’ın kapasitesi 110 kişilik, Teras Cafe’nin 80 ve Ceneviz Bar’ın ise 70 kişilik kapasitesi var. Rezervasyonla çalışan mekanda Asansör Restoran 19.00 – 24.00 saatleri arasında açılıyor. Teras Kafe 09.00 ile 24.00 saatleri arasında açık, Ceneviz Bar ise yaz aylarında kapalı oluyor. İzmir Tarihi Asansör’ün restoran bölümünde yemekler, Fransız ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı olarak sunuluyor. Ayrıca fasıl ve pop müzik türünde canlı müzik de yapılıyor. İzmir Tarihi Asansör’ün adresi, konumu, hakkında bilgi ve yapım yılı ile teknik özellikleri ortaya çıktı.

İzmir Tarihi Asansör

İZMİR TARİHİ ASANSÖR BİNASI NEREDE?

İzmir Tarihi Asansör binası Konak ilçesinin Turgut Reis Mahallesi’nde Şehit Nihatbey Caddesi No: 76/A İzmir adresinde bulunuyor. İlk yıllardan bu güne Asansör Çıkmazı Sokağı’nın (Dario Moreno Sokağı) iki yanında yer alan sakız evlerinin arasından geçilerek ulaşılabiliyor.

İZMİR TARİHİ ASANSÖR NE ZAMAN YAPILDI, KAÇ METRE

İzmir Tarihi Asansör binası 1907 yılında yapıldı. Yıllar içinde birçok kez restore edildi ve günümüze kadar ulaştı. İzmir Tarihi Asansör 56 metredir ve çelik taşıyıcılarla desteklenmektedir.

izmir en iyi kahvaltı yapılacak mekanlar yerler 2021

İZMİR TARİHİ ASANSÖR HAKKINDA BİLGİ, HİKAYESİ NE?

İzmir Tarihi Asansör Binası birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan 2 semt arasındaki yolun kısaltılması için Musevi işadamı Nesim Levi Bayraktaroğlu tarafından yaptırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğlence, yemek ve kültür mekanı olarak kullanılıyor. İzmir’in tarihi ve turistik mekanlarından biri olan İzmir Tarihi Asansör’de kullanılan tuğlaların Marsilya’dan getirtildiği biliniyor. Tarihi Asansör, taş yapı temeli üzerinde tuğla örülerek yapılmıştır ve asansörün varış noktasında demir konsollarla desteklenen ahşap bir balkon vardır. 1983 yılından bu güne İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Tarihi Asansör 1985 yılında restore edilmiştir.

izmir'de gezilecek antik kentler, müzeler, tarihi yerler plajlar