Corona virüsü tehlikesi sebebiyle bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katılımı ile corona virüsü toplantısı yapılmıştı. En merak edilen konuların başında ise okulların tatil durumu geliyordu. İzmir, İstanbul ve Ankara okullar tatil mi 2020? Sorusu yanıt buldu. Toplantının sona ermesinin ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, corona virüs için alınan tedbirleri açıkladı. Beştepe’de gerçekleşen toplantıya tüm bakanlar ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve YÖK Başkanı ile birlikte bürokratlar da katılmıştı. 5 saat süren toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantıdan çıkan kararları ve alınan tedbirleri açıkladı.

OKULLAR NE ZAMAN TATİLE GİRİYOR 2020?

2020 Okullar ne zaman tatile giriyor sorusu yanıt buldu. Okullar 16 Mart 2020 tarihinde tatile giriyor. İbrahim Kalın, ilkokul, ortaokul ve liselerin 16 Mart Pazartesi günü tatile gireceğini, 23 Mart’tan itibaren ise öğrencilerin uzaktan eğitime tabi tutulacaklarını açıkladı.

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Uzmanların yaptığı tavsiyelerin ardından spor müsabakalarının da Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması için karar alındığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kamı görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili de genelge hazırlandığını dile getirdi.