İçişleri Bakanlığı, bir süre önce 20 yaş altındaki kişilerin sokağa çıkmasını yasaklamıştı. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan bu kararla birlikte sokakta bulunan 20 yaş altındaki kişilere para cezası kesilmeye başlamıştı. Sokağa çıkmak isteyen 20 yaş altı kişiler ise, yasağın ne zaman biteceğini ve cezasının ne kadar olduğunu araştırmaya devam ediyor. Peki 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? İşte detaylar...

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI

İstisnai kişiler arasında yer almayan 20 yaş altı kişiler, sokağa çıktığı halde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca işlem gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 20 yaş altındaki kişilere 3 bin 150 TL para cezası uygulanıyor. İstisnai kişiler arasında, otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu hastası çocukların yanı sıra bu kişilerin ebeveyn ve bakıcıları, yasaktan muaf sayılıyor. Bunun yanı sıra 18-20 yaş arası kamu çalışanları, özel sektör çalışanları ve mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkabiliyor.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK

17 Nisan tarihinden itibaren başlayan sokağa çıkma yasağıyla ilgili son gelişmeler de araştırılmaya devam ediyor. Bunların arasında en çok araştırılan konulardan biri "20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek" ifadesi oluyor. İçişleri Bakanlığı, yasağın açıklandığı sırada, yasağın ne zaman sona ereceğiyle ilgili herhangi bir duyuruda bulunmadı. Bu nedenle 20 yaş altındaki kişilere sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceği ifade ediliyor. Yasağın, salgının tamamen kontrol altına alınmasıyla birlikte kalkacağı tahmin ediliyor. İçişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamalarını, daha sonra haberimizden takip edebilirsiniz.