Memur alımı için kontenjan açıldıkça devlet memuru maaşlarının ne kadar olduğu konusu merak edilir oldu. Her sene binlerce insan devlet memur oluyor ve on binlerce insan memur olmak istiyor. Memur olmak isteyen insanların gündeminde memur maaşları ne kadar oldu sorusu var. Bu yazımızda sizlere 2022 memur maaşlarının ne kadar olduğunu açıkladık.

En çok merak edilen devlet memuru maaşları sırayla doktor, hemşire, öğretmen, subay, hâkim, mühendis ve öğretim görevlisi. Sizleriçin hazırladığımız listemizde merak ettiğiniz memur maaşlarını derledik.

Doktor Maaşları

Şüphesiz Türkiye’de kariyer olarak kabul edilen en popüler mesleklerden biri doktorluk. Doktor maaşları Türkiye’nin her yerinde farklılık göstermektedir. Farklılık sebeplerinden bazıları da şu şekildedir;

  • Uzmanlık Durumu,
  • Hizmet Yılları,
  • Nöbet Süreleri,
  • Döner Sermaye,
  • Çalışılan Bölge,
  • Bakılan Hasta Sayısı.

2022 yılında pratisyen doktor yaklaşık 13.022 TL maaş almaktadır. Uzman doktor 13.230 TL maaş alırken döner sermaye, nöbet gibi faktörler devreye girince yaklaşık 16.700 TL maaş almaktadır.

Döner sermaye her hastanede farklılık gösterse de doktorların maaşlarına ek olarak ortalama 6 Bin TL gelir sağlamaktadır.

Çalışılan bölgeler 1,2,3,4,5 ve 6 olarak sıralanmaktadır. 1. Bölge kategorisinde bulunan Urfa’da çalışan doktor ile 6. Bölge kategorisinde bulunan İstanbul’da çalışan doktorların maaşları arasında en az 4 Bin TL fark bulunmaktadır.

Hemşire Maaşları

Gençler tarafından en çok okunmak istenen bölümler arasında hemşirelik bulunmaktadır. Hemşire olmak isteyen ve bu bölümün mezunu öğrencilerin merak ettiği konulardan biri hemşire maaşlarının ne kadar olduğu.

  • Hemşire Maaşları;
  • Çalışılan Bölge,
  • Döner Sermaye ve
  • NöbetSüresine göre değişiklik göstermektedir.

2022 yılında hemşireler ortalama 6733 TL maaş almaktadır. Çalıştığı bölge, döner sermaye ve nöbet farklarını da içine katınca hemşireler 2022 yılında yaklaşık 8173 TL maaş almaktadır.

Öğretmen Maaşları

2022’de %22 oranında zam alan öğretmenlerin maaşları yaklaşık 6500 TL oldu. Her meslekte olduğu gibi farklılıklar gösteren öğretmen maaşları ek ders, meslek öğretmenliği ve bulunan bölgeye göre değişmektedir.

Meslek Öğretmenleri ile ilköğretim öğretmenleri arasındaki fark en az 3 Bin TL’yi bulmaktadır. Bulunan bölgeye göre de 1. Bölge ve 6. Bölgede öğretmenlik yapan memurların maaşları arasında 2 Bin ile 3 Bin arasında farklılık görülmektedir.

Subay Maaşları

2022 yılında Subay maaşlarına yapılan zamdan sonra en çok merak edilen konu haline geldi. En düşük Subay maaşı 6800 Türk lirasından başlarken en yüksek Subay maaşı 17.220 TL olarak bilinmektedir. Görev sürelerine ve Çalıştığı bölgeye göre farklılık göstermektedir.

Hâkim Maaşları

Hakimlerin maaşları baktığı dava sayısı, kıdem ve puanlama sistemindeki durumuna göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılında hâkim maaşları en düşük 13 Bin TL olarak bilinmektedir en yüksek hâkim maaşı ise yaklaşık 35 Bin 387 TL olarak bilinmektedir.

Mühendis Maaşları

Mühendislik kariyer planlamasında ülkemizde en çok tercih edilen meslekler arasında bulunmaktadır. Mezun olduktan sonra özel şirkette ve devlet dairelerinde çalışabilen mühendislerin maaşları yapılan son zamlardan sonra merak konusu oldu.

Mühendislik alanında, çalışılan kuruma ve pozisyona göre maaşlar farklılık göstermektedir. Kamuda en düşük mühendis maaşı yaklaşık 8.896 TL’den başlarken kamuda çalışan en yüksek mühendis maaşı ortalama 15 Bin 153 TL olarak hesaplanmıştır.

Öğretim Görevlisi Maaşları

Öğretim Görevlisi maaşları Akademik Teşvik ve Aile Yardımı ödeneklerine göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılında öğretim görevlisi maaşları ortalama 10 Bin 450 TL olarak hesaplanmıştır. Katıldıkları akademik çalışmalarına ve yayınlarına göre de Öğretim Görevlilerinin maaşları farklılık göstermektedir.

Bu yazımızda sizlere 2022 memur zammı yapılmış mesleklerin bilgisini verdik. Düz memur maaşları, emekli memur maaşı ve tüm memur maaşlarının en güncel bilgisine ulaşmak için akademikpersonel.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.