Bedensel güçleri ve görünümleri ile ünlenen Amerikan Akita köpekleri sadık yapıları ile dikkat çekiyor. Bekçi ve koruma köpeği olan bu ırk, açık alanlarda yaşama ihtiyaç duyuyor.

Amerikan Akita Köpeklerinin Özellikleri Nelerdir?

Amerikan Akita köpeklerinin tüy renkleri karışık renk yapısına sahiptir ve saf renkler bu ırkta görülmez. Göz yapıları genel vücut yapısı ile karşılaştırıldığında olukça küçüktür. Bu köpek cinsi üzerine daha ayrıntılı bilgi edinmek için Amerikan Akita linkini kullanabilirsiniz.

Erkek köpeklerin ağırlıkları 60 kg’a çıkabilmektedir. Dişilerde ise ağırlık 30 ile 50 kg arasındadır. Erkek köpeklerin boyu ortalama 71 cm olurken dişilerin boyu ise ortalama 54 cm ile 65 cm arasındadır.

Davranış yapılarına bakıldığında Amerikan Akitalar için agresif köpeklerdir demek doğru olacaktır. Diğer ırk köpekler ile anlaşamayan bu ırkın diğer köpek türleri ile beslenmesi kesinlikle uygun değildir. Apartman veya ev yaşamında uyum sağlayamayan Akitaların yaşam alanları açık alanlar olmalıdır.

Egzersiz ihtiyaçları fazla olan bu cins köpeklerin eğitimleri için, profesyonel seviyede yardım alınması faydalı olacaktır. İnatçı yapıda oldukları için eğitim zorluk seviyeleri uzmanlarca orta seviye olarak belirtilmektedir. Ayrıca Amerikan Akitaların çocuklarla anlaşma konusunda zorluk yaşadıkları bu köpeği sahiplenecekler tarafından dikkate alınmalıdır.

Yavru olarak sahiplenildiklerinde bile ev içi yaşama uyum sağlayabilmeleri eğitim verilse dahi başarısızlıkla sonuçlanabileceği için yavru oldukları dönemde bile açık alanlarda yaşamaları uygun olacaktır.

Bekçi ve koruma köpeği olan Akitalar, bu özellikleri ile sahiplenilmek için değerlendirilmelidir. Bilindiği gibi bu sevimli dostlar bekçi köpek cinsleri arasında yer almaktadır. Büyük ve güçlü beden yapıları nedeniyle besleyici ve kaliteli özel mamalar ve et ile beslenmesi beden güçlerini koruyabilmeleri için gereklidir. Beslenme ihtiyaçları oldukça fazladır.

Amerikan Akita ırkının bir diğer özelliği ise çoğu köpek türünün aksine oyun oynamaktan hoşlanmayan yapılarıdır. Sorumluluk ve koruma güdülerine sahip bu köpekler, baskın karaktere sahiplerdir. Bu türün dişi ve erkek köpekleri birbiri ile kıyaslandığında dişi köpeklerin erkek köpeklere göre daha sakin yapıda oldukları görülmektedir.

Köpek türleri üzerine daha ayrıntılı bilgiler edinmek için muhteşem bir kaynak olan Hayvanlar Alemi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.