Backlink Stratejileri nelerdir, site dışı SEO rehberi nasıl uygulanır? İnternette bulunan birçok site içerik üretimi yaparken farklı sitelerin bağlantılarına da yer verebilmektedir. Ayrıca görsel içerikler, videolar ve alakalı yazılar için de link verildiği bilinmektedir. Buna backlink adı verilmektedir.

Bir site başka bir siteye link verdiğinde SEO uyumlu olarak trafik çekmiş olur. Bunun için çeşitli link verme stratejileri bulunmaktadır. Backlink stratejileri arasında en bilinenleri şunlardır;

  • Sosyal medya hesaplarında aktif kullanım
  • Site içerisinde backlink önermesi
  • SEO uyumlu içerik yazan sitelerde yorum yapmak
  • Anahtar kelime kullanımında SEO trendlerine uymak

Tüm bunlar istenen Backlink’i alabilmek için yeterli olabilmektedir. Baclink stratejileri site içi ve site dışı SEO çalışmaları için oldukça önemlidir. SEO içeriklerinde uygulanacak en önemli şey algoritmaya uygun içerikler üretmektir. Bu anlamda sitenin iç ve dış SEO yöntemlerini doğru şekilde uygulanılması önerilmektedir.

Site Dışı SEO Nedir?

Site dışı SEO nedir, ne işe yarar? Site dışı SEO sitenizin içeriklerini Google botlarına algılanması için oluşturulan yöntemleri kapsamaktadır. Botlar çoğunlukla sitenizde birçok URL ve diğer kodları okuyarak içerikleri analiz etmektedir. Bu analiz doğrultusunda siteniz de bulunan içerikler Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaktadır.

Arama motoruna uygun site dışı SEO nedir sorusuna yanıt olarak birçok içerik örnek verilebilmektedir. Sosyal medya SEO uyumlu içerikleri, metinlerde, videolarda ve daha birçok içerikte uygun SEO trendlerine göre hazırlanmış içerikler ile sayfanıza yüksek etkileşim ve tıklanma kazandırabilirsiniz. Özellikle de dış bağlantılar site dışı SEO için büyük önem taşımaktadır.

Kitlenizi arttırmaya yönelik sosyal medya paylaşımları ve backlink bağlantıları sayesinde farklı kullanıcıları sitenize çekerek ne tür içerik oluşturuyorsanız, metin yazısıysa okur sayısını, iletişim sayfasıysa mesajlaşma oranını, online satış sitesi ise yüksek müşteri kitlesine SEO uygulayarak ulaşmak mümkündür. 

Site İçi SEO Nedir?

Site içi SEO nedir? Nasıl uygulanır? Site içi SEO’nun birçok farklı özelliği bulunmaktadır. Bu tip SEO uyumlama yöntemlerinde çoğunlukla yapmanız gereken kendi sitenizde bazı değişiklikler yapmaktır. Google arama motoru botları sitenizi ziyaret ettiğinde ve kullanıcılar ziyaret ettiğinde kitle etkileşimi sağlamak adına şu yöntemleri uygulamak gerekir;

  • Metinlerde anahtar kelime kullanımı
  • Sayfa URL ve alan adı sadeliği
  • Sayfa temasının tercih edilmesi
  • Sayfanızda içeriklerinizi kategorize etmek
  • Kaliteli bir ana sayfa düzeni
  • Metinlerde etkili başlıklar oluşturma ve SEO kavramlarına yer verme
  • Belli bir alanda alakalı içerikler oluşturma

Tüm bu yöntemleri uygulanmanız halinde site içi ve site dışı SEO uygulanması ile sayfanıza çok sayıda kullanıcı erişebilmektedir. Bu yöntemleri uygulamanızın yanı sıra site hızının da kontrol edilmesinde fayda vardır. Çünkü aşırı yavaş, karmaşık kodlama ve alakasız yanlış içeriklerin üretilmesi SEO botlarının analiz ederken anlayamamasına neden olabilmektedir. Ancak bahsedilen yöntemleri uygulayan kullanıcıların siteleri Google’da üst sıralarda yer alacaktır.

Off Page SEO Nasıl Yapılır?

Off page SEO nasıl yapılır, off page SEO site dışı SEO olarak bilinmektedir. Sitenizde bu tip bir SEO çalışması düzenleyecekseniz dikkat etmeniz gereken ilk unsur içerikleriniz için kullandığınız ana başlığın anahtar kelimelere uygun olmasıdır.

Sonrasında site açıklaması ve HTML kodlarının analiz edilebilir olması büyük öneme sahiptir. Böylece SEO botları kolayca sayfanızı tarar ve ürettiğiniz içeriğin başlığına uygun olarak sitenizi arama sonucunda üst sıralarda tutar. Off page SEO nasıl yapılır sorusuna verilecek yanıtlardan bir diğeri de SEM kullanmaktır. Makul ücretler ile SEM kullanımı sayfanızı ön plana çıkaracaktır.