Hızlı üretim, hızlı kurulum ve fiyat avantajıyla ilgiyi üzerine toplayan prefabrik yapı sektörü 2022 yılında da yükselişini sürdürecek. Konuttan ofise, okuldan hastane yapılarına tüm alanlarda ihtiyaç duyulan binalara pratik çözüm sunan prefabrik konteyner evler hem zamandan hem de bütçeden kazandırıyor. Modern mimari tasarıma sahip prefabrik yapılar kısa sürede projelendirilerek hızla üretilebiliyor. Kurulum yerinde başka malzemelere ihtiyaç duyulmadan günler içerisinde montajlanarak hızla tamamlanabiliyor. Üstelik çok sayıda usta ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. İşçilik giderlerini azaltarak bütçelere getirdiği tasarrufla kazandırıyor.

Batı'dan Ukrayna Savaşında Mağdur İnsanlara Konteyner Ev

Prefabrik yapı sektörü müstakil konut tercihinde öne geçti

Betonarme gibi konut modellerinin uzun süren inşa süreçleri son dönemde prefabrik yapı sektöründe üretilen konutlara yönelimi hissedilir oranda artırdı. Bu yönelim müstakil konut inşasında prefabrik yapıları öne geçirdi. Günümüzde gerçekleştirilen müstakil konut projelerinin çoğunda prefabrik yapı sistemi tercih ediliyor. Prefabrik ev zamandan kazandırırken aynı zamanda işçilik giderlerini azaltan yenilikçi sistemiyle de son derece cazip. Betonarme işçilik maliyetlerinin yüksekliği ve en önemlisi nitelikli usta bulunamaması sorunları bu modeldeki konutların maliyetlerini ciddi oranda artırmış durumda. Prefabrik yapı sektöründe üretim modern fabrika tesislerinde teknoloji ile gerçekleştirildiğinden prefabrik evlerde çok fazla saha işçiliğine ihtiyaç duyulmuyor. Fabrikadan hazır geren malzemeler yine prefabrik yapı üretici firmanın ekibince yerinde kısa zamanda montajlanarak hazır hale getiriliyor. Kurulumla birlikte evin iç ve dış boya işçilikleri de yine prefabrik ev üretici firma ekiplerince başka ustalara ihtiyaç duyulmadan tamamlanıyor. Üretim maliyet avantajı ve ustalık giderlerini minimize eden sistemiyle prefabrik yapı müstakil konut tercihinde diğer modellerin önüne geçmiş durumda. Prefabrik ev fiyatları betonarme gibi klasik yöntemlere göre benzersiz ekonomisiyle son derece cazip.

Prefabrik yapı sektörünün en avantajlı konut modeli konteyner ev

Kullanıma hazır konseptte modern tesislerde üretilen konteyner ev yapı güvenliği, hızlı üretim sistemi ve en önemlisi ekonomik fiyatlarıyla prefabrik yapı sektörünün en avantajlı konut modeli. Modern tesislerde üretilen 1+1 veya 2+1 plandaki çok sayıda konut sevk edildiği yerde aynı gün kullanıma hazır hale geliyor.

Prefabrik yapılar şantiye projelerine zamandan ve maliyetten kazandırıyor

Üretim ve kurulum hızıyla ekonomik maliyetleri prefabrik yapı sistemini şantiye projelerinde ilk tercih edilen bina modeli olarak öne çıkardı. Şantiye projeleri için zaman son derece önemli. Özellikle yol yapım, köprü, baraj ve toplu konut gibi süreli ve zamanla yarışan projelerde hızlı kurulum ilk aranan unsurlardan. Devasa projelerin kısa zamanda tamamlanması gerekmektedir. Projenin yapımında görev alacak teknik ekip ve saha çalışanlarının konaklayıp çalışabilecekleri yapıların kısa sürede hazırlanmasına ihtiyaç duyulur. Bunun için en pratik, hızlı ve pratik çözüm prefabrik yapı modelidir. Binlerce kişinin konaklayacağı yatakhane binaları, yemekhaneler, çalışma ve yönetim ofisleri, sağlık kompleksi gibi binalar prefabrik yapı sistemiyle günler içerisinde hazır hale getirilebilmektedir. Üstelik kurulum yapılırken şantiye alanında sessiz ve sorunsuz bir çalışma yürütülmektedir. İhtiyaç durumuna göre şantiye yapılarının inşası planlanarak bir taraftan üretim devam ederken diğer yandan saha kurulumları tamamlanıp aşama aşama hizmete alınabilmektedir.

Lüks yönetim ofislerinde prefabrik yapılar tercih ediliyor

Prefabrik yapı sektöründe son derece yenilikçi modern tasarımlar gerçekleştirilerek lüks görünümde ofis yapıları ortaya çıkarılmaktadır. Tasarımdan üretime, nakliyeden kullanıma hazır kuruluma prefabrik yapı avantajları yönetim ofislerine yansımaktadır. Betonarme tarzı klasik yöntemlerle aylarca süren ofis bina inşa süreleri prefabrik yapı ile günlere düşürülmektedir. Tasarımdaki projeye estetik katan detaylar bilgisayar entegrasyonuyla üretime tam ve kusursuz olarak yansıtılmaktadır. Detay çözümleriyle yönetim ofisleri daha modern görünüm kazanmaktadır. Özel çelik taşıyıcı sistemle hazırlanan ofis birleşenleri kurulum yerine sevk edilerek uzman ekiplerce projeye göre kısa sürede montajlanarak kullanıma hazır halde teslim edilmektedir. Kurulum yerinde fabrikada üretilenin dışında başka inşaat malzemelerine ihtiyaç duyulmamaktadır. Modern estetik görünümde güvenli ofis yapıları günler içerisinde kurulum yapılarak kullanıma sunulmaktadır. Prefabrik yapı sektöründe üretilen çelik ofis binaları son dönemde marka konut projelerinin tanıtım ve satış ofisi olarak da tercih edilmektedir. Lüks ofisi bina projelerinde sektöründe üretilen konteyner modeli de yaygın olarak tercih ediliyor.

Batı'dan Ukrayna Savaşında Mağdur İnsanlara Konteyner Ev

Yeni okulların en hızlı inşası için prefabrik yapı

Prefabrik yapı sisteminin hızlı üretim ve kurulum avantajına sahip olduğunu vurgulamıştık. Eğitimde acil ihtiyaç duyulan ek dersliklerin hazırlanması ve yeni okul binalarının inşasında prefabrik yapı modeli hızlı çözüm sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse tek bir ekiple 10 derslikli okul 40 gün gibi bir zaman diliminde eğitime hazır hale getirilebilmektedir. Bu durum dönüşüm bekleyen çok sayıda okulun yenilenmesi için de büyük avantaj sunuyor. Önceden yapılan planlamayla eğitime ara verilen yaz döneminde eski bina yıkılarak yerine yeni okul binasının inşası prefabrik yapı modeliyle çok kolay. Öğrenciler eski okulda tamamlanan eğitim yılını bir sonraki yılda yeni sınıflarında ve yeni okullarında devam ettirme imkanına kavuşturuluyor.

Poliklinik binalarında en pratik çözüm prefabrik yapı

Prefabrik yapı modelinin yoğun olarak tercih edildiği sektörlerden biri de sağlık hizmet sektörü. Binlerce kişiye hizmet veren hastane binaları prefabrik yapı modeliyle günler içerisinde hızla hazırlanabilmektedir. Prefabrik yapı modeli pandemi döneminde özel pandemi hastanelerinin inşasında hızlı kurulum avantajıyla özellikle tercih edildi.