BİM market kimin, BİM marketler zinciri kimin, BİM’in sahibi kim? Sorularının yanıtları ortaya çıktı. Son zamanların en merak edilen konularından biri olan BİM’in sahibi ve sahipleri belli oldu. BİM Birleşik Mağazalar AŞ 1995 yılında 21 mağaza ile faaliyetlerine başladı. Temel gıda ve tüketim malzemelerini uygun fiyatlarla müşterilerine sunan BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin 8 bini aşkın mağazası ve 51 bini aşkın çalışanı var. BİM’de 750 ana ürün bulunuyor ve bunların yanı sıra her hafta yapılan aktüel indirim günlerinde de özel markalı ürünler müşterilere sunuluyor. Fas ve Mısır’da da mağazaları bulunan BİM’in 3.611 ofisi ve 4.837 deposu var. 81 ilde bulunan marketlerine 4 mevsim ürün tedarik eden BİM Birleşik Mağazalar AŞ, Capital500’ün araştırmasına göre Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan şirketi özelliğine de sahip.

BİM MARKET KİMİN BİM MARKETLER ZİNCİRİ KİMİN?

Kurucusu ve CEO’su Mustafa Latif Topbaş olan BİM marketler zinciri Mustafa Latif Topbaş, Ahmet Afif Topbaş, Abdurrahman El Kreji, Firdevs Çizmeci, Fatma Bitnat Topbaş, Ömer Hulisi Topbaş ve İbrahim Arınç Çizmeci’nindir. BİM’de yüzde 70,86 hisse ise halka açıktır.

BİM’İN SAHİBİ KİM?

BİM’in sahibi Topbaş, Çizmeci ve Kreji ailesidir. BİM hisselerine göre Mustafa Latif Topbaş: %14,78, Ahmet Afif Topbaş: %9,33, Abdurrahman El Kreji: %2 ve Firdevs Çizmeci: % 1,15 hisseye sahiptir. Ayrıca Fatma Bitnat Topbaş: %1, Ömer Hulisi Topbaş: %0,12 ve İbrahim Arınç Çizmeci: %0,17 hisseye sahiptir. Halka açık hisse ise %70,86 oranındadır ve bu oran borsada işlem görmeye devam ediyor.