Genç girişimci Buğra Doğanoğlu’nun kurduğu cesmeyatkiralama.com.tr firmasının kuruluş hikayesini anlatıyor. Hayatımıza hiç beklemediğimiz bir anda pandemi gibi bir sürecin girmesi ardından her şey çok fazla değişti. İyi ya da kötü etkilenen çok fazla işletme vardı. Bu süreçte her şey online olarak yapılmaya başladı. İnsanlar artık kalabalıktan uzak ve sakin yerlere gitmek için alternatifler aramaya başladı.

Tekne kiralama sektörünün bizim için fırsat olabileceğini düşündük. Daha önceden işletmekte olduğumuz yat firmamızı daha çok geliştirmek için çalışmalara başladık. Öncelikle ekibimizde beraber çalışabileceğimiz birçok farklı sektörden güçlü kişilere yer verdik. Deniz turizmi için yurt içinde ve yurt dışındaki işletmeler üzerine detaylı araştırmalara başladık. Ardından, Çeşme Yat Kiralama alan adımızın marka tescilini alarak sektöre adımımızı atmış bulunmaktayız.

Çeşme Yat Kiralama ailesi olarak müşterilere nasıl bir hizmet sunmaktasınız?

Bünyemizde 10’dan fazla motoryat ve yelkenli tekne bulunmaktadır. Misafirlerimizin istek ve taleplerine cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. cesmeyatkiralama.com.tr adresi üzerinden bize ulaşan misafirlerimiz kendileri için en uygun olan tekneyi seçerek rezervasyonlarını gerçekleştirebiliyor. Ayrıca 7/24 çağrı merkezi üzerinden detaylı bilgi alarak kendilerine en uygun tekneyi seçebilirler.

Sizi diğer firmalardan ayıran özellikleriniz nelerdir?

Tekne kiralama sektöründe sağladığımız yarar, kolaylık ve yenilik ile misafirlerimizin tercihi konusunda etkisi olmuştur. Mavi tur sektörü için yararlarımızdan biri teknelerimizin Çeşme Yat Kiralama olarak bize ait olmasından dolayı aracı herhangi bir kişi ya da kuruluşa ekstra ödeme yapmıyorsunuz. Fiyatlarımız oldukça uygun ve diğer firmalara rekabetçi fiyatlar sergileyerek kendimizi ortaya koymaktayız. Sezon içi ve sezon dışı zamanlarda müşteri memnuniyeti adına uygun kampanya ve erken rezervasyon imkanı ile fırsatlar sunmaktayız.

Bizim için bir diğer konu ise kolaylık. Deniz turizm sektörü için covid-19 nedeni ile getirilen kısıtlamalar kapsamında tur tarihinizle ilgili tarih öteleme ya da tur iptali durumunda ücret iadesi gibi durumlarda müşteri odaklı çalıştığımızı söyleyebiliriz. Ayrıca tekne organizasyonları konusunda taleplerinize uygun olarak detaylar hazırlanıyor.

Diğer başlık ise yenilik. Bünyemizdeki teknelerimizi daha çok kitleye ulaşmak ve her talebe uygun bir şekilde cevap vermek adına çalışmalar yapıyoruz. Bireysel ya da grup olarak özel etkinlik olsun ya da olmasın sizin için önemli anlarda yanınızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son trendlere uygun olarak tasarlanan ve organizasyonlarınızın hayalinizdekine bir adım daha yakın olması için araştırmalarımıza devam ediyoruz. Standartların üzerine çıkarak size en uygun tekne kiralama hizmeti sunmaya devam edeceğiz.

Mavi Tur içerisinde ne gibi aktiviteler yapılabilir?

Mavi tura çıkacağınız zaman nasıl bir gün geçirmek istediğinize karar verdikten sonra sizlerle beraber programınızı oluşturuyoruz. Öncelikle sakin bir gün mü yoksa adrenalin dolu bir tur mu tercih ediyorsunuz ona karar vermeniz gerekiyor. Sakin bir gün geçirmek isterseniz deniz altının muhteşem görüntüsünü keşfetmek için sizi çok güzel koylara götürüyoruz. Bu süre içerisinde hem güneşin tadını çıkarabilir hemde gideceğimiz güzel yerlerin doyasına keyfine varabilirsiniz. Diğer bir seçenek olan daha heyecan dolu olsun isterseniz sizinle su sporları aktivitelerine katılabileceğiniz yerlere götürebiliriz. Orada hız tutkunu iseniz jet ski keyfine varabilir, banana ile dalgalara meydan okuyabilirsiniz. Ayrıca su üstünde durmak isteyenler yükseklere çıkmak isteyenler içinde fly board gibi heyecan dolu su sporları aktivitesinin tadını çıkarabilirsiniz.

VIP Yat Kiralama için Şartlarınız Nedir?

Özellikle belirli bir şart aramıyoruz. 18 yaşını aşkın herkes kiralama yapabilir. Maviliğin doyasıya tadını çıkarmak isteyen herkesi özel yatlarımızda ağırlamak bizim için bir zevktir.

Tekne Kiralama için Müşteri Kitlenizi Nasıl Tanımlarsınız?

Öncelikli olarak 2022 yaz sezonunda haziran ayında beklenen yaz sıcaklarının geç başlaması, bayram ve okulların kapanması gibi sebeplerden ötürü sezona geç başladık diyebiliriz. Yüksek sezonda
çoğunlukla Almanya, İngiltere, Hollanda ve Belçika ağırlıklı talepler oldu. Bunların yanı sıra Fransız ve Amerika ağırlıklı talepler olduğunu söyleyebiliriz. Antalya ve Bodrum tatil bölgeleri destinasyonları gibi Çeşme'de yoğun talep alan bölgeler arasında oldu. Çeşme yat sektörü için pastadaki payı oldukça büyük diyebiliriz. Özellikle motoryat kiralama ve su sporları etkinlikleri için talepleri oldukça fazla diyebiliriz.

Çeşme Yat Kiralama Olarak 2023 Yılındaki Yaz Sezonu için Planlarınız Nelerdir?

Bugüne kadar sektörde emin adımlarla ilerledik. Kendimize 2022 yılı için belirlediğimiz hedeflerimize ulaştık. Mevcut büyütmemizi koruyarak 2023 yılında pazardaki sadece bölgedeki lider firma olmanın yanı sıra sektördeki önde gelen firmalar arasına giriş yapmak öncelikli hedeflerimizin arasında yer alıyor. Mavi tur sektöründe hedef kitlemizi büyüterek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

Öncelikle Türkiye'de yelpazemizi genişletmek için çalışmalara başladık. Bünyemizde bulunan motoryat ve yelkenli tekne sayımızı iki katına çıkarmayı amaçlıyoruz. Bununla beraber büyümemizi de %200 arttırmak için pazarımıza daha fazla ağırlık vermeyi planlıyoruz. Sezonun nasıl geçeceği konusunda şuan öngörü sağlayamıyoruz. Yerli turist ağırlığı %40lık bir pay oluşturuyor diyebiliriz. Yelkenli ve motoryat kiralama yabancı turist için oldukça büyük bir payı oluşturuyor diyebiliriz. Hedeflerimizi isabetli yaparak, emin adımlarla bu sektörde ilerleme kaydetmeye devam edeceğiz. 10 yılı aşkın tecrübelerimizle adımızı duyurarak , alışagelen standartlarımızı daha yükseklere çıkarmayı planlıyoruz diyebiliriz.

Ülkemizdeki Turizm Özellikle Deniz Turizmi için Neler Yapılabilir?

Öncelikle Türkiye'de Mavi Tur Turizmi için konum olarak çok şanslıyız. Üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada yaşıyoruz. Görüntüsüyle bizi etkileyen, doğal güzelliklerini koruyan harika koylar ve tertemiz denizi ile oldukça avantajlıyız. Deniz turizmi için coğrafik olarak çok önemli bir konumdayız. Birçok kıyı bölgesinde ekonomi yani geçim kaynağı turizm üzerine kurulmuş bir şekilde sürdürülmekte. Dünyanın dört bir tarafından bu harika yerleri keşfetmek için milyonlarca insan geliyor. Bu sebeple yat turizmine katkı sağlamak ve onu daha ileriye taşımak bizim elimizde. Arza ve talebe cevap verecek şekilde ilerleme kaydetmeliyiz. Oluşması muhtemel olan sorunları ön görüp, doğacak problemlerin önünü almalıyız. Pandemi kısıtlamalarından dolayı rahatça seyahat edebilmek ve özgürce tatil yapma anlayışımız biraz değişti diyebiliriz. Kalabalıklardan uzak, daha bireysel tatiller tercihlerine yönelinmesi tekne tatili yapma deneyimi edinilmesine sebep oldu. Böylece 2021 yılından yasakların tamamen kalkmasıyla 2022 yaz sezonu ile at turizm sektörü % 10'a yakın ilerleme kaydetti. Dileriz 2023'te bu sayıyı iki katına çıkarırız.

Son Olarak Hedef Kitleniz Olan Müşteriler Çeşme Yat Kiralama Olarak Sizlere Nasıl Ulaşabilir?

Müşterilerimiz bizlere genellikle sosyal medya hesaplarımızdan, reklamlarımız veya tavsiye edilmesi üzerine ulaşım sağlamaktadır. Eğer okurlarınız bize ulaşmak istiyorlarsa, bizlere internet sitemizde bulunan rezervasyon formu üzerinden, Whatsapp ya da sitemizde bulunan telefon hattımızdan müşteri temsilcimiz aracılığı ile ulaşabilirler. Bunların yanı sıra internet sitemizde hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi ve görsellere ulaşmalarıda mümkündür.