Medikal estetikte kullanılan teknolojik malzemeler ve işlemler yapılacak cerrahi operasyonların başarı oranını arttırıyor. Bu operasyonlardan biri olan burun estetiği günümüzde kolayca yapılmaktadır.

Hatta ameliyat sonrası hastalar aynı gün taburcu bile ediliyor. Dolayısıyla burun estetiği işleminde teknolojinin getirileri yadsınamaz bir gerçekliktir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Yüzün tam merkezinde yer alan burun şekilsel ve fonksiyonel bozukluklardan dolayı kişiyi rahatsız eder. Kalıcı ve mükemmel bir sonuç elde etmek isteyen hastalar rinoplasti olarak bilinen burun estetiği ile daha güzel bir buruna sahip olurlar.

Yüz hatları ile orantılı burun şekli kişinin özgüvenini artırarak sosyal ilişkilerini olumlu yönde geliştirir.

Burun Estetiği Ameliyatı Rinoplast Nasıl Yapılır?

Rinoplasti ameliyatları cerrahlar tarafından genel anestezi ile yapılır. Operasyon yaklaşık olarak 2 buçuk saat sürer. Ameliyat sırasında kullanılacak Teknik son derece önemlidir. Bu nedenle hasta ve doktor ortaklaşa bir teknik belirleyerek ameliyatın yönünü bu şekilde belirlerler. Burun estetiği ameliyatları açık ve kapalı yol duası olmak üzere iki farklı şekilde uygulanır. Açık rinoplasti doktor için büyük avantajdır.

Fakat ciltte dikiş izi bıraktığı için pek tercih edilmez. Kapalı rinoplasti burun delikleri içerisinden ilerleyen bir ameliyattır. Burnun dış kısmında kesi ve dikiş izi olmadığı için daha çok tercih edilir. Kullanılan tekniğe göre burun estetiği fiyatları belirlenir.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burnun genel yapısından memnun olmayan bay bayan herkes burun estetiği yaptırabilir.

Burun Yapısı Nedir?

Yüzün orta kısmını kaplayan burnun üst kısımları kemikten alt kısımları ise kıkırdaktan meydana gelir.

Burun Estetiği Maliyeti Nedir?

Genellikle burun estetiği fiyatları sürekli güncellenen bir ameliyat maliyetine sahiptir. Bu nedenle hastaların bu konuda birebir görüşme yaparak detaylı bilgi alması gerekir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Cerrahi bir operasyon olan burun estetiği alanında uzman ve deneyimli cerrahlar tarafından uygulanır. Operasyonun süresi uzun olduğu için hastalar uyutulur.

Bu sırada cerrahlar burnun istenilen şekli alması için gerekli müdahaleleri uygulayarak ameliyatı tamamlamaya çalışırlar. Burun kemiği, kıkırdağı, basıklığı ve genişliği gibi tüm deformasyonları başarılı bir şekilde düzeltilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği doğuştan gelen şekilsel bozuklukları ortadan kaldırmak, kaza neticesinde ortaya çıkan deformasyonları gidermek, daha rahat nefes almak ve estetik kaygılara son vermek amacıyla yapılır.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Güzel ve yüz hatları ile uyumlu estetik bir buruna sahip olmak isteyen herkes burun estetiğinden yararlanabilir.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var Mıdır?

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi burun estetiği operasyonlarında da yaş sınırı bulunuyor. Daha çok estetik kaygı ile yapılan burun estetiği ameliyatlarında hastalığın gelişimde dönemini tamamlamış olması gerekir. Bu nedenle burun estetiği olacak kişilerin 17-18 yaş civarında olması gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Burun estetiği teknolojinin getirdiği yenilikler doğrultusunda çeşitlilik gösteren bir ameliyattır. Bu nedenle ameliyat çeşidi doğrudan burun estetiği fiyatları üzerinde belirleyici olur.

Üç boyutlu burun estetiği, tamponsuz ve dinamik burun estetiği, açık ve kapalı burun estetiği ameliyat çeşitleri bulunuyor.

Burun Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetiği olacak kişilerin sigarayı bırakması gerekir. Çünkü sigara iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Ameliyat sonrası en doğru pozisyon başın dik bir şekilde tutulmasıdır.

Dinlenmek amacıyla düzenli uyumak dengeli beslenmek gerekir. Dolayısıyla; burun estetiği sonrası burnu korumak, önerilen krem ve spreyleri kullanmak önemlidir.

https://www.draysesezim.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.