Android telefonunuzu kullanırken "fastboot" kelimesiyle karşılaşmış olabilirsiniz, Fastboot ne anlama geliyor, Fastboot modu nedir? Bu yazımızda bu konuları detaylandıracağız.

Android Cihazlar için Oldukça Önemli Fastboot Modu Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse fastboot, Android telefonunuzu içine koyabileceğiniz ve aygıt yazılımı dosyalarını ve bölümlerini güncellemenize olanak tanıyan bir moddur. Telefonunuzu rootlamak istiyorsanız veya bazı yazılım sorunları yaşıyorsanız ve bunları düzeltmeniz gerekiyorsa bu gerçekten yararlı olabilir.

İşte fastboot'un nasıl kullanılacağına dair birkaç ipucu:

  • Öncelikle telefonunuzun kapalı olduğundan emin olun.
  • Telefon açılana kadar Güç ve Ses Kısma düğmelerini aynı anda basılı tutun.
  • Android logosunu gördüğünüzde düğmeleri bırakın ve hızlıca tekrar basın.
  • Şimdi fastboot modunda olmalısınız.
  • Eğer bir firmware dosyasını güncellemeniz gerekiyorsa, komut istemine "fastboot flash file_name" yazın.
  • Bir bölümü flaşlamanız gerekiyorsa, komut istemine "fastboot flash partition_name" yazın.

Fastboot Önemi

Fasboot, Android cihazınızı modlamak için önemli bir araçtır. Eğer bu araca aşina değilseniz ya da çalıştırmakta zorlanıyorsanız, bu kılavuz size yardımcı olacaktır. Fasboot modu, Android cihazınıza özel ürün yazılımı ve diğer dosyaları yüklemenin bir yoludur. Güçlü bir araçtır, ancak aşina değilseniz kullanımı zor olabilir. Bu özel komut sistemini kullanmadan önce muhakkak Fastboot ne demek araştırmasını yapmış olmanız gerekir.

Fastboot ne demek ve Fastboot modu hakkında daha fazla detayları öğrenebileceğiniz bu yazıya da göz atabilirsiniz: teknolog.net