Evinize alışveriş yaparken en önemli ihtiyaçlardan biri de tabi ki halılardır. Hangi mağazaya giderseniz gidin satış elemanları gösterdiği halının en kaliteli ürün olduğunu söyler. Fakat halının kaliteli olduğunu gösteren bazı kriterler vardır. Halının ağırlığı birçok insanın ilk baktığı özelliktir. Her zaman değilse de çoğu zaman bu özellikten halıyı seçmek mantıklı olacaktır. Halının ağır olması o halının kaliteli malzemeden üretildiğini gösterir.

Böylece uzun yıllar kullanabilirsiniz. Halının ilmiklerinin sık olması da önemli bir noktadır. Halının üretildiği malzemeye göre ilmek sıklığı değişse de daha sıkı dokunmuş halı modelleri seçmelisiniz. Halının dokumasında kullanılan iplik veya malzeme ne ise onun kaliteli olması en önemli özelliklerdendir. Değişik iplikler değişik özelliklere sahiptir. Genelde sentetik iplikler kullanılsa da naylon ve polyester gibi ipliklerde sıkça kullanılıyor.

Halı Modelleri Nelerdir?

Evimizin temel ihtiyaçlarından halılar birçok modelde üretiliyor. Her zevke göre halı modelleri bulmak mümkündür. Bazı halı modelleri geometrik şekillerde üretilmekte ve isimlerini de bu şekillere göre alabilmektedir. Kullanılan malzemeye ebatlarına ve geometrik şekillerine göre halıları adlandırabiliriz. Mutfak halısı alacaksak öncelikle kolay temizlenir ve leke tutmaz özellikte olmalıdır. Yolluk halı modelleri için desenleri önemlidir.

Yatak odası halısı alacaksanız odanızla uyumlu bir tarz olmasına dikkat edilmeli. Çocuğunuzun odası için alacağınız halı renkli ve cıvıl  cıvıl  modellerden olmalıdır. Ayrıca toz barındırmayan özelliğine de dikkat ederek tercih etmelisiniz. Salon halılarının ebatı önemlidir. Salonunuza uyumlu ebatta ve mobilyalarınıza uygun seçmelisiniz. Tüm evinizin ihtiyacına uygun halı modelleri içi madamecoco.com/halilar/ sayfasında bulabilirsiniz.