Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yeni kararlar aldı. Corona virüsten dolayı onlarca ülkeye uçuş yasağı getirildi. Hangi ülkelere uçuşlar durduruldu? Hangi ülkelere uçuş yasağı var? Hangi ülkelere uçuşlar yasaklandı? Soruları yanıt buldu. 21 Mart 2020 Cumartesi günü alınan yeni karara göre koronavirüs tehlikesinden dolayı Türkiye’den 68 ülkeye uçuş yasağı getirildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise alınan kararla ilgili detayları paylaştı. Bugün saat 17.00 itibari ile Türkiye tarafından uçuşların durdurulduğu 22 ülkeye ilave olarak 46 ülkeye daha uçuşların yasaklandığı kaydedildi.

HANGİ ÜLKELERE UÇUŞLAR DURDURULDU? 21 MART 2020 CUMARTESİ

21 Mart 2020 Cumartesi saat 17.00 itibari ile uçuşların yasaklandığı ülkeler şunlar oldu; Kazakistan, Özbekistan, Moğolistan, KKTC, Hindistan, Macaristan, Letonya, Finlandiya, Çekya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Kosova, Moldova, Slovenya, Kanada, Polonya, Portekiz ve Dominik’e uçuşlar yasak. Ayrıca Nepal, Panama, Kuveyt, Bangladeş, , Fas, Lübnan, Ürdün, Umman, Cibuti, Ekvator Ginesi, Guatemala, Kenya, Sudan, Çad, Filipinler, Tayvan, Peru, Sri Lanka, Ekvator, Nijer, Tunus, Cezayir, Fildişi Sahili, Angola, Kamerun, Kolombiya, Moritanya’ya da uçuşlar iptal edildi.

HANGİ ÜLKELERE UÇUŞ YASAĞI VAR? SON DAKİKA

Alınan karara göre söz konusu ülkelerden yolcu girişleri tüm hudut kapılarında durduruldu. İlgili ülke vatandaşları ile son 14 gün içinde bu ülkelerde bulunmuş olan üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye’ye girişine izin verilmeyecek. Anılan ülke vatandaşlarının Türkiye’den çıkışlarında ise kısıtlama bulunmuyor. Alınan bu kararla birlikte uçuş yasağı getirilen ülke sayısı 68 oldu.

DAHA ÖNCE UÇUŞLARIN YASAKLANDIĞI ÜLKELER HANGİLERİ?

Daha önce de uçuşlar birçok ülkeye yasaklanmıştı. 3 Şubat’ta Çin’e, 23 Şubat’ta İran’a, 29 Şubat’ta İtalya, Irak ve Güney Kore’ye uçuşlar yasaklanmıştı. 13 Mart ve 16 Mart’ta alınan kararlara göre de; Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Hollanda, Avusturya, Mısır, İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, İrlanda, Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuşlar iptal edilmişti. Koronavirüs tehlikesinden dolayı tüm bu ülkelere uçuşlara yasak getirildi.