Son dakika İzmir haberleri… İzmir Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2022 nerede? Sorusu yanıt buldu. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dört büyük fuarından biri olan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2022 başladı. "Tarım ve İklim Stratejileri" ana temasıyla 6 Şubat 2022 tarihine kadar İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Fuar İzmir’de devam edecek Agroexpo düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl fuar bin 50 katılımcısıyla 400 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayacak. Türk tarım sektörü yabancı ülkelerden gelecek olan binlerce alım heyeti ile buluşacak.

İzmir Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2022 nerede?

İzmir Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2022 İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Fuar İzmir’de düzenleniyor. Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu toprakları bereketine kavuşturmak mümkün. Köylüyü göçe zorlayan yanlışları değiştirmek, dev şirketler karşısında alın terinin karşılığını alabileceği bir sistem inşa etmek mümkün. İklim krizi ve yanlış politikalarla azalan su kaynaklarımızı ve çoraklaşan topraklarımızı kurtarmak mümkün. Milyonlarca vatandaşımızın; sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak mümkün. Tarımı, ülkemizin ekonomisine ve istihdama en büyük katkı sağlayan sektörlerden biri haline getirmek mümkün. Yaygınlaşan, kitleselleşen yoksulluğu bitirmek mümkün. Kısacası, 'Başka Bir Tarım Mümkün'. 'Başka Bir Tarım Mümkün' vizyonumuz ve altı ayaklı İzmir Tarımı stratejimiz işte bu 'mümkünü' ortaya koyuyor. İzmir Tarımı ile kuraklık ve yoksullukla aynı anda mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2021 yılında 168 ülkeye tarım ürünü ihraç ettiklerini söyledi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, oda olarak tarıma destek verdiklerini ifade etti. Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ise destekleri için Başkan Soyer'e teşekkür etti.

İzmir Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2022 programı

Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen İzmir Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2022;

  • Tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri,
  • Sera ve teknolojileri,
  • Su ve sulama teknolojileri,
  • Gübre, tohum, fide, fidan ve bahçecilik,
  • Zirai ilaçlama makinaları,
  • Ekolojik tarım,
  • Agro bilişim,
  • Canlı hayvan yetiştiriciliği,
  • Hayvansal üretim makinaları,
  • Sektöre bağlı kurum ve kuruluşlar Fuar İzmir’de ağırlayacak.

Bu sene küresel ve toplumsal bilinci geliştirerek, ülkemizin bu konuya hassasiyet duyması adına; Tarım ve İklim Stratejilerinin konu olacağı ve bu alanda konusunda önemli donanıma sahip konuşmacıların katılım sağlayacağı panel yapılacak. Su kaynaklarının tarıma etkisinden, iklimin hayvancılığa etkilerine kadar birçok başlık panelde yer alacak. 100’ü aşkın ülkeden davet edilen ithalatçı firmaların ve alım heyetlerinin önemli bir kısmı fuara katılım sağlayacak. Geçen yıl fuarda 1.5 milyar dolar olan ticari hacmin, bu sene 2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

son dakika izmir haberleri