Son dakika İzmir haberleri… İzmir Aliağa’ya gelecek asbestli gemiye karşı güç birliği yapıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve DİSK’in yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Aliağa’ya getirilecek asbestli gemiye karşı güç birliği yaptı. Geminin kente gelmesini engellemek için yürütülecek mücadele, ünlü müzik grubu Moğollar’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda sahne almasıyla başladı.

Moğollar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde sevilen parçalarını bu kez insan ve çevre sağlığını korumak için seslendirdi. Alanı dolduran yurttaşlar, üzerinde “Toksik gemi geldiği gibi gidecek”, “İzmir dünyanın çöplüğü değil” yazılı pankartlar taşıdı.

İzmir Aliağa’ya gelecek asbestli gemiye karşı güç birliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in dünyanın çöplüğü olmayacağını ifade etti. Başkan Soyer, “Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Büyükelçiliğinin önünde pankart açtık ve uyardık. Dedik ki 'Bu gemi İzmir’e gelmeyecek. Gemi yolda, muhtemelen 30-40 gün içerisinde İzmir'e varması bekleniyor. Ama bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 gün boyunca birçok eylem yapacağız. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek, “İzmir’i dünyanın çöplüğü, hurdalığı yapmak istiyorlar. Buna izin verecek misiniz? İzmir dünyanın hurdalığı olmayacak. O gemiyi İzmir’e, Aliağa’ya sokmamalıyız. İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de o gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir” dedi.

son dakika izmir haberleri