Son dakika İzmir kültür sanat haberleri… İzmir Tiyatro Festivali 2021 programı başlıyor. Bu yıl direnç teması ile yapılacak olan festival 3 – 13 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf, tarih boyunca “tiyatrolar kenti” olarak bilinen, asırlardır tiyatroyu yaşayan ve yaşatan kentimiz İzmir’de tiyatro ateşini yeniden alevlendiriyor.

Festivalin temasının Direnç olacağını duyuran festival yöneticileri, bu tema ile ilgili manifestolarını da yayınladılar. Yapılan açıklamada şu cümleler yer aldı; “Yüzyıllardır, insanlığın yaşadığı yıkım ve felaketlere rağmen tiyatro, topluma umut, cesaret, dayanışma ve direnme gücü vermeye devam etti, ediyor. “Mücadele eden kaybedebilir ama mücadele etmeyen çoktan kaybetmiştir” diyen Brecht bize yeni bir dünya için yol gösteriyor.”

“Yaşanır bir dünya için Sanat” diyen TAKSAV; Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’nin 9.’sunda, “DİRENÇ” teması ile 3-13 Aralık 2021 tarihleri arasında, sahnelerde buluşmayı umut ediyor. Festivalde sanatsal estetiğin, dostluk ve paylaşımla ortaklaşabildiği bir buluşma gerçekleşmesi hedefleniyor.

İzmir Tiyatro Festivali 2021 başlıyor

Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 2021 programı başlıyor. 3 Aralık 2021 Cuma günü başlayacak olan festival 13 Aralık 2021 Pazartesi günü sona erecek. Festivalin önceki yıllara dair verileri de ortaya çıktı.

  • Festival’e ilk yıl 8.351, ikinci yıl 5.855, üçüncü yıl 7.249 izleyici katıldı
  • Festivale dördüncü yıl 8.252, beşinci yılda ise 7.317 kişi katıldı
  • Festivale toplam 38.024 izleyici, 162 tiyatro ekibi ve 1500’e yakın sanatçı konuk oldu
  • Festivalde toplam 6.973 kişi tiyatro salonlarında ücretsiz olarak konuk edildi
  • Festival, “Merhaba“, “İtiraz“, “Dayanışma“, “Özgürlük“, “Umut” ve “Cesaret” temalarıyla düzenlendi
  • Festival, 250’ye yakın gönüllü ve kurumsal destekçinin katkılarıyla gerçekleşti.

son dakika izmir haberleri