Son dakika İzmir haberleri... İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konak Murat Reis Mahallesi’nde bulunan Mustafa Necatibey Ortaokulu’nun yıkılarak yerine yapılacak yeni okulda, bölgedeki mülteci çocuklara eğitim verileceği yönündeki iddialar hakkında basın açıklaması yayınladı.

92 yıllık Necatibey Ortaokulu’nun güçlendirilip korunması için dava açılmış, ancak yasal sürece rağmen okulun yıkım işlemlerine başlanmıştı. Ayrıca okulun bahçesinde bulunan asırlık ağaçların kesildiği de haberlere yansımıştı. Bir diğer iddia ise okulun yerine “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim” adlı proje kapsamında mültecilerin eğitim göreceği bir okulun açılacağı olmuştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iddialarla ilgili bir açıklama yayınladı. Necatibey Ortaokulu olarak kullanılan binanın depreme dayanıklı olmadığı, yıkım kararı verildiği ve bölgenin okul ihtiyacını karşılayamaz durumda olması nedeniyle yerine 32 derslikli yeni deprem yönetmeliğine uygun tam donanımlı okul binası yapılacağı kaydedildi.

Konak Mustafa Necatibey Ortaokulu ile ilgili açıklama

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 92 yıllık okul binası ile ilgili yaptığı açıklamada, Necatibey Ortaokulu’nun tescilli bina olmadığını ve tescil edilmesinin de ilgili kurul tarafından uygun görülmediğini açıkladı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; “Yerine yapılacak yeni okul binası 32 derslikli olup bölgenin eğitim ihtiyacını karşılayacak ve mülteci çocuklar için değil bölgedeki okul çağındaki tüm çocuklarımıza hizmet verecektir. 32 derslikli yeni okul binasının yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olup, en kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.”

son dakika izmir haberleri