Aile olmanın ilk şartlarından biri olan ev sahibi olmak genellikle dört duvar ve bir çatı olarak algılansa da bir yapıyı ev haline getiren en önemli nokta, evde yaşayanların orada olmak istekleridir. Bu noktada evde kullanılacak eşyaların, özellikle mobilyaların büyük bir önemi bulunmaktadır.

Mobilyalar evlerde çeşitli amaçlar için kullanılacak eşyalar olarak görülseler de evde yaşayanların yaşadıkları mekanlarda kendilerini daha iyi hissetmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Mobilyaların bir diğer özelliği ise kullanıcılarının zevklerini, hayat görüşlerini yansıtmalarıdır. Bundan dolayı günümüzde çok farklı tasarım anlayışlarında üretilen birçok mobilya modeli piyasada bulunabilmektir.

Köşe koltuk takımı evinde konfor ve fonksiyonellik arayan herkes tarafından tercih edilen mobilyalardır. Farklı tasarım ve renklerde üretilen köşe koltuk takımları her zevke uygun seçenekler sunarken, mekânı boğmadan şık, rahat bir oturma ve dinlenme alanı sunmaktadır. Modern tasarım anlayışı ile akıllarda kalan köşe koltuk takımları son yıllarda daha geleneksel tasarımlarla da ortaya çıkmaya başladı.

İster yeni evlenecek ister evini yenilemek isteyen kişiler olsun, mobilya araştırmaya başladıkları zaman sordukları ilk sorulardan biri baktıkları mobilyaların İnegöl mobilyası olup olmadığıdır. İnegöl mobilyasının öne çıkmasındaki en önemli sebepler;

  • Bölge ikliminde yetişen ağaçlardan elde edilen ahşap ve kerestelerin daha sağlam ve uzun ömürlü olması,
  • Ahşap işçiliğinin çok yaygın olmasından dolayı bölgede yetişen birçok insanın ahşap işleriyle meşgul olarak büyümesi ve neticede yetenekli ustalar haline gelmesi,
  • Her türlü ahşap ve mobilya işi ile uğraşanların bölgenin ününü korumak için azami önem göstermesi,
  • İnegöl’ün bulunduğu konum sebebiyle Bursa, İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir gibi şehirlere yakın olması olarak sayılabilir.

Cumhuriyet öncesi dönemde bile kaliteli ahşap ve ahşap işçiliği ile tanınmış olan Bursa’nın İnegöl ilçesi ve çevresi, zaman içerisinde farklılaşan ekonominin de etkisiyle değişim içine girmiştir. Bölgedeki yetenekli marangoz ve ahşap ustaları 1940’lardan başlayarak zaman içerisinde kendi atölyelerini kurmaya başlamış ve el üretimi mobilyalar üretmeye başlamışlardır.

Türkiye ekonomisinin dışarı açılmasıyla birlikte değişen pazar şartlarına uymak amacıyla 1970’lerden itibaren sermayelerini genişleterek markalaşmaya ve otomasyona geçmeye başlayan bu işletmeler, özellikle 90’lı yılların ardından ülkemiz mobilya sektöründe kalite ile anılan bir noktaya ulaşmışlardır.

2000’li yılların başından ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan ve ekonomik dengeleri derinden etkileyen internet ile mobilya sektöründe de önemli dönüşümler yaşanmıştır. 2010 yılında yalnızca İnegöl’de üretilen mobilyaları satmak için kurulan İnegöl Store bu alanda önemli bir boşluğu doldurmuş, kullanıcıların kaliteli koltuk takımlarına ve diğer mobilyalara erişimlerini kolaylaştırmıştır. Faaliyete geçtikten kısa bir süre sonra mağazalarını kapatarak online mobilya satışına yönelen işletme, sektöre model olan bu yaklaşımıyla maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlamıştır. Bu sayede müşterilerine daha uygun fiyatlı kaliteli mobilyalar sunabilen işletme rakiplerine de örnek olmaktadır.

Köşe Koltuk Takımı Modelleri 2022

2022 Köşe Koltuk Takımı

2022 köşe koltuk takımı almak isteyenler için birçok fırsat barındıracak bir yıl olacak gibi duruyor. 2021 yılında İnegöl Store’un kazandığı ticari başarı şirketin yeni yılda pazar payını arttırmak için yeni atılımlarda bulunması için gerekli kaynağı kazandırmış durumda. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber artacak evlilik sayılarının İnegöl mobilyası satışı yapan işletmeleri de kampanyalar düzenlemeye teşvik etmesi bekleniyor.

İnegöl Koltuk Takımı

İnegöl koltuk takımı ve yataklar da ülkemizin her köşesinde rağbet gören ürünler olarak dikkat çekmektedir. Bunun en büyük sebebi aynı anda bir veya daha fazla kişinin ağırlığına dayanması gereken bu mobilyalarda aranan ilk özelliklerden birinin dayanıklılık ve üretim kalitesi olmasıdır. Türkiye’nin her köşesine satış yapan İnegöl Store, müşterilerinin istekleri doğrultusunda montaj hizmeti de sunmaktadır.

Faaliyetlerine yıllardır başarılı bir biçimde devam eden İnegöl Store bu ivme ile bölgedeki diğer üreticilerin de ürün ve hizmet kalitelerini yükseltmek için motivasyon sağlamayı başarmıştır.