Kuşadası Samos feribot seferleri 2022 başladı mı sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Kuşadası Samos feribot ücreti bilet fiyatları ne kadar, Kuşadası Samos feribot kaç saat soruları yanıt buldu. Kuşadası ile Yunanistan'ın Samos Adası ve Patmos Adası arasında karşılıklı olarak yapılan feribot seferlerinde pandemi nedeniyle 2 yıldır uygulanan kısıtlama geçen 7 Şubat'ta kaldırıldı. Kararın ardından Kuşadası’ndan Samos Adasına ilk feribot seferi 3 Nisan 2022 Pazar günü yapıldı. Kuşadası Limanı’na yanaşan ‘Sea Star Rhodes’ isimli katamaran, 19 yolcusunu aldıktan sonra Samos’a doğru hareket etti.

Kuşadası Samos feribot seferleri 2022 başladı mı?

Kuşadası Samos feribot seferleri 2022 başladı. Feribot firmasının sorumlusu Regaip Pektaş, “Samos Adası’na Nisan ayının sonuna kadar haftada 2 gün feribot seferi düzenleyeceğiz. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sefer sayısını artıracağız. Turizmciler olarak 2 yıldır çok zor günler geçiriyorduk. Herkese hayırlı sezonlar diliyorum” diye konuştu.

Feribot seferlerinin yeniden başlaması, Kuşadası'nda deniz turizmine hareket getirmesi bekleniyor. Uzun bir aradan sonra tekrar Samos’a gittiği için çok mutlu olduğunu belirten Binali Dikme, “Eşimle birlikte yurt dışında yaşıyoruz. Kısıtlama nedeniyle 2 yıldır Samos’a gidemiyorduk. Seferlerin yeniden başlamasına çok sevindik” dedi.

Kuşadası’nda esnaflık yapan Şaban Şenok ise, “Feribot seferlerinin başlamasını iki taraf da özlemle bekliyordu. Feribot turları, ekonomik açıdan hem Kuşadası’na hem de Samos’a önemli katkı yapacak. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kuşadası Samos feribot ücreti bilet fiyatları?

Kuşadası Samos feribot ücreti bilet fiyatları çocuklar için 343,14 TL’den, yetişkinler için 506,54 TL’den başlıyor.

  • Yetişkin tek yön: 506,54 TL
  • Yetişkin aynı gün gidiş dönüş: 588,24 TL
  • Farklı gün gidiş dönüş: 767,98 TL
  • Çocuk tek yön: 343,14 TL
  • Çocuk aynı gün gidiş dönüş: 424,84 TL
  • Farklı gün gidiş dönüş: 604,58 TL

Kuşadası Samos feribot kaç saat?

Kuşadası Samos feribot süresi ortalama 1 saat 30 dakikadır. Kuşadası’ndan kalkan feribotlar 1 saat 30 dakikada Samos Adası’na varıyor.

son dakika izmir ege bölgesi haberleri