Kuzey Amerika’nın en eski yerli ve doğal kedi ırkı olarak bilinen Maine Coon, bu bölgedeki Maine eyaletine özgü olarak bilinmektedir. Bu bölgede oldukça fazla sevilen söz konusu kedi ırkı, bu sebeple “Maine kedisi” olarak da adlandırılmaktadır. Bununla birlikte en uysal ırklar arasında yer alıyor olmaları sebebi ile “nazik devlet” olarak adlandırıldıklarını söylemek de mümkündür.

Elbette ki her patili dostumuzun hayatımıza kazandırdığı bir neşe ve renk vardır. Ancak Maine Coon ırkının sevgi ve şefkatli yapılarının üzerine tekel bulmak neredeyse mümkün değildir. Uzun, yoğun tüylü kürkleri ile adeta kostüm giymiş gibi görünen ve bu tatlı yapıları ile günün her saati etrafta cıvıl cıvıl gezen bu kedi ırkı aynı zamanda oyun ve ilgi sever bir yapıya da sahiptir.

Maine Coon Kedilerin Bakımı Kolay Mıdır?

Kedi severlerin en temel korkusu bakımdır. Bunun temel sebebi her kedi ırkının kendisine özel bir bakıma ihtiyaç duymasıdır. Maine Coon bakımı kolay mıdır? Sorusuna yönelik aramaların artmış olmasının temel nedeni de budur. Bu konu ile ilgili ise aşağıda verilen bilgileri derlemek mümkündür.

Genel itibari ile konuşmak gerekirse yetişkin bir Maine Coon ırkı kedinin ortalama ağırlığı 6 ila 12 kilogram civarındadır. Kedi dünyasının köpekleri olarak da adlandırılan bu iri kedi ırkının özel bir beslenme düzenine ihtiyaç duymalarının temel nedeni de budur. Çünkü yapı itibarıyla diğer kedi ırkından iri olan bu kedi ırkı, aynı zamanda obeziteye meyillidir. Bu durum ise beraberinde bir takım kalp rahatsızlıklarını getirme riskine sahiptir. Bu sebeple Maine Coon ırkı bir kediyi dost edinen kişilerin, özellikle protein ağırlıklı bir beslenme programına ağırlık vermeleri, bununla birlikte porsiyon boyutlarını özenle planlamaları gereklidir. Özellikle beslenme hususunda uzman desteği alınması önerilmektedir.

Maine Coon Kediler Hakkında Merak Edilenler

Maine Coon Kedilerde Eğitim Süreci

Maine Coon‘lar, hızlı öğrenme eğilimine sahiplerdir. Bu sebeple söz konusu kedi ırkının eğitim sürecinin zahmetsiz geçtiğini söylemek mümkündür. Eğitime yönelik en sağlıklı sonuçları almanın yolu ise, minik patileri henüz yavruyken dost edinmektir. Ancak bu imkana sahip olmayan kişilerin ufak ödüller ile süreci hızlandırmaları mümkündür.

Neden Bir Maine Coon Sahiplenmelisiniz?

Esasen kediler, en sevecen dostlardır. Sürekli etrafınızda olan, her anınızı sizinle birlikte paylaşan kediler, aynı zamanda neşeli tavırları ile hayatınıza renk de katacaklardır. Özellikle Maine Coon ırkı kedilerin bu yönden sizlere getirileri oldukça fazladır.

Yukarıda verilen bilgiler nezdinde ele almak gerekirse, Maine Coon ırkı kediler, son derece cana yakınlardır. Bu yönlerini ise en çok sahiplerine gösterdiklerini söylemek mümkündür. Tam bir ev kedisi olarak görülen bu ırk, minik bir canın sorumluluğunu alarak onu dost edinmek isteyen kişiler için idealdir.

Maine Coon ırkı, oyunu ve hareketi seven bir yapıdadır. Hayatınızın tekdüze yapısından kurtulmanın bir yolunu arıyorsanız, oyuncu ve hareketli yapısı ile ön plana çıkan bu ırk sizlere beklentilerinizi sunacaktır. Bununla birlikte söz konusu kedi ırkının çocuklarla, diğer evcil ırklarla ve insanlarla arası da iyidir. Herhangi bir adaptasyon sorunu yaşanması söz konusu değildir.

Sizleri patili dostlarınız ile buluşturmanın en sağlıklı yolu ise, elbette ki Patibul’dur. Patibul, kedi dost edinmenin en güvenli ve sağlıklı yoludur. Her gün onlarca, yüzlerce insanın kendileri için en uygun dostu bulmalarını ve hayatlarına adeta renk kazandırmalarını sağlamaya da devam etmektedir.