Marble İzmir Fair 2022 ne zaman sorusu yanıt buldu. İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 2022 Marble Fair organizasyonu 30 Mart 2022 Çarşamba günü başlayacak ve 2 Nisan 2022 Cumartesi gününe kadar devam edecek. Sektörün en büyüğü, Türkiye’nin en büyük fuar merkezi olan Fuar İzmir’de yeniden sizlerle olacak.

Türk Standartları Enstitüsü Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan fuarizmir, Gaziemir’de düzenlenecek Marble İzmir Fuarı 2022’ye pandemi koşullarına uygun alan düzenlemesi ve uygulamalarla ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fuarda yer alacak ürün grupları şöyle olacak;

  • Doğaltaş: Mermer - Traverten Granit - Oniks - Limestone Diyabaz - Andezit - Bazalt
  • Sarf Malzeme: Madencilik sarf malzemeleri, fabrika ve atölye sarf malzemeleri
  • Teknoloji: Madencilik makineleri, iş makineleri ve ağır ekipmanlar, fabrika ve atölye makineleri, çevre koruma, geri dönüşüm ve geri kazanım sistemleri
  • Diğer: Sektörel kuruluşlar ve dergiler, sektörel bilgi işlem ve yazılım firmaları, nakliye ve lojistik hizmetler, finansman ve kredilendirme hizmetleri, kamu ve resmi kurumlar, dernek, birlik ve STK’ları, medya kurum ve kuruluşları.

Marble İzmir Fair 2022 ne zaman?

Marble İzmir Fair 2022 İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 30 Mart ile 2 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Sektörün ilk ihracat kapısı Marble İzmir Fuarı’nda hazırlıklar son aşamaya geldi. Çeyrek asırlık yaşını geride bırakan Marble İzmir, bir başarı hikâyesinin güç ve ilham kaynağını oluşturuyor. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ile fuar turizmi açısından bir cazibe merkezi haline dönüşen Marble İzmir, kent ekonomisine de katkı sağlıyor.

Doğal taş sektöründe ihtisas fuarı yapılma düşüncesi, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın içindeki Mermer Sevgi Yolu’na dayanan uzun ve çetrefilli bir serüvene sahip. Dünyadaki gelişmeler sektörleri ihtisas fuarlarına yönlendirirken, doğal taş sektörü henüz genel ticaret fuarı içinde filizlenen bir alt sektör olarak görünüyordu. İEF içerisinde hazırlanan Mermer Sevgi Yolu, tohumun filizlenmesinin önünü açtı. 1989, 1990 ve 1991’de “Mermer Günleri” adı altında hem bakanların geldiği hem de yurt dışından konukların sunumlar yaptığı aktivitelerle sektörün kalbine ilk cemre düşmüştü.

Doğaltaş ve Teknolojileri İzmir Marble Fuarı 2022

İlk kez 1995 yılında doğal taş sektörünü Kültürpark’ta buluşturan Marble İzmir Fuarı’nın ilk yılında toplam doğal taş ihracatı 77 milyon dolarken şu an fuarın da katkısı ile Türkiye’nin doğal taş ihracatı 2 milyar dolara çıktı. Doğaltaş ve Teknolojileri Marble İzmir Fuarı 2022, Türkiye doğal taş ihracatının can damarı haline geldi. Son 10 yılda doğal taş ihracatı Türkiye ekonomisine yaklaşık 20 milyar dolarlık katkı sağladı.

Kültürpark’ta 47 yerli katılımcısıyla başlayan, 4 bin 719 kişiyi ağırlayan Marble İzmir Fuarı, 2005 yılında kabına sığmadı. Marble sayesinde Türkiye, uluslararası standartlara uygun en büyük ve en modern fuar alanına kavuştu. 2015 yılında fuarizmir’in açılışı, Marble İzmir Fuarı ile birlikte yapıldı. İzmir’e fuarcılıkta uluslararası bir marka değeri kazandıran bu alan, Marble İzmir’in kente katkılarından biri oldu.

İzmir Marble Fuarı 2022 programı

25 yılda 47 katılımcıdan bin 100 katılımcıya, 4 bin ziyaretçiden 77 bin ziyaretçiye ulaşan fuar, ülkenin dış ticaret açığını kapatmaya katkı veriyor. Sektör ve Marble İzmir Fuarı bu rakamlara 25 yılda beraber ulaştı. Sektör fuarı, fuar da sektörü büyüttü. Doğal taş sektöründe dünyanın en önemli buluşmalarından olan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart - 02 Nisan 2022 tarihlerinde kapılarını 27. kez tüm dünyaya açıyor.

Binlerce doğal taşın ve özel taş makinelerinin sergileneceği, sektörün önemli isimlerinin katılacağı etkinlikleriyle merakla beklenen 27. Marble İzmir Fuarı, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sektör profesyonellerinin İzmir Gaziemir Fuarizmir'de gerçekleştireceği ticari görüşmelerle İzmir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

İzmir Marble Fuarı 2022 nerede yapılacak?

İzmir Marble Fuarı 2022 Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Fuar İzmir’de yapılacak.

  • Adres: Zafer Mahallesi 840 Sk. Fuar Alanı No:2 Gaziemir / İzmir
  • Telefon: (0232) 497 10 00
  • Tarih: 30 Mart - 02 Nisan 2022
  • Ziyaret Saatleri: 10.00 – 18.00

İzmir Marble Fuarı 2022 Fuar İzmir ulaşım ESHOT

  • 92 No’lu Hat: Fuar İzmir - Üçyol Metro / Güzergah: Karabağlar üzerinden
  • 610 No’lu Hat: Fuar İzmir - Gaziemir Semt Garajı / Güzergah: Aktepe Mah. ve Akçay Cad. Üzerinden
  • 650 No’lu Hat: Fuar İzmir - Fahrettin Altay / Güzergah: Çevre Yolu Üzerinden
  • Ücretsiz Shuttle: Gaziemir Semt Garajından (İzban İstasyonu - Fuar İZMİR) 9:30 - 18:00 / Her 15'dk da bir

Marble İzmir Fair 2022 ne zaman Doğaltaş ve Teknolojileri İzmir Marble Fuarı 2022

son dakika izmir haberleri