Son dakika Muğla Bodrum haberleri… Muğla Bodrum Peynir Festivali 2022 programı ne zaman sorusu yanıt buldu. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali programı başladı. Bodrum’daki alışveriş merkezindeki açılışa Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde Anadolu’nun farklı yörelerinde üretilen lezzetli ve yöresel peynir çeşitleri misafirlerin beğenisine sunuldu.

 

Endüstriyel firmaların rekabet koşullarında ayakta kalmaya çalışan peynir zanaatkarlarının ürettikleri doğal peynirleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak ve doğal peynirlerin pazardaki yerini güçlendirmek hedefiyle başlatılan organizasyona, Bodrum ve Muğla’nın yanı sıra Türkiye’nin birçok bölgesinden peynir üreticileri katılım sağladı.

Muğla Bodrum Peynir Festivali 2022 programı ne zaman?

Muğla Bodrum Peynir Festivali 2022 programı 7 Nisan 2022 Perşembe günü başladı. Uluslararası Peynir Festivali'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve organizasyon ile ilgili bilgiler veren Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği Basın Sözcüsü Eren Artu, “Festivalimize katılan 25 üreticimiz, 4 kooperatifimiz, 2 büyükşehir belediyesinin getirdiği tezgahlarında 160’dan fazla peynir çeşidini tatma ve dilerseniz satın alma imkânı bulacaksınız” dedi.

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 2022

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 2022 açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir Bodrumlu Belediye Başkanı olarak doğal gıda ile beslendiklerini ve bunun sağlıklı yaşam için çok önemli olduğunu ifade etti. Yerelde üretip yerelde tüketmenin önemine değinen Başkan Aras, “Bodrum çok zengin, hala tarımla uğraşmış toprakta yorulmuş insanların yaşadığı bir bölge. Oraları desteklemeye çalışıyoruz. İnsanların potansiyelinin farkına varması lazım. Yerelde üretip yerelde tüketeceğiz. Yani Karaova’da, o güzel topraklarımızda üretelim, Bodrum’da tüketelim. Dışarıdan buraya sebze, meyve getirmeyelim. Onun için biz, bunları desteklemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Festivalde atölyeler, gezi ve tadım etkinlikleri olacak. Yöresel ürün tezgahlarının kurulacağı festival alanında söyleşi, seminer ve eğitimler düzenlenirken kitap imza günleri de gerçekleştirilecek.

son dakika izmir ege bölgesi haberleri