Ridley Scott tarafından yönetilen Prometheus filmi hakkında çekim ve yayın ayrıntıları merak edilip araştırılıyor. Prometheus filmi oyuncuları isimleri, Prometheus filmi konusu ne, Prometheus filmi ne anlatıyor, Prometheus filmi ne zaman çekildi? sorularının cevaplarını sizin için derledik. Geniş oyuncu kadrosu ile ekranlara gelen filmin senaryosu Damon Lindelof ve Jon Spaihts tarafından yazıldı.

Ridley Scott'ın yapımcılığını da üstlendiği filmin müzikleri Marc Streitenfeld tarafından yapıldı. Birleşik Kralık ve ABD ortak yapımı filmin dağıtıcısı dünyanın en büyük film yapım ve dağıtım şirketlerinden biri olan 20th Century Fox şirketidir. Orijinal dili İngilizce olan filmin toplam hasılatı 403.4 milyon dolardır. Prometheus filmi oyuncu kadrosu karakterleri, hikayesi ne anlatıyor, Prometheus filmi kaç yılında çekildi sorularının yanıtları haberimizde bigbrog yer alıyor.

Kong Kafatası Adası filmi nerede çekildi konusu ne zaman çekildi oyuncu kadrosu karakterleri Kong Kafatası Adası filmi nerede çekildi konusu ne zaman çekildi oyuncu kadrosu karakterleri

Prometheus filmi ne zaman çekildi?

Prometheus filmi 2011 yılında çekildi. Nisan 2010'da projeye başlandı. 2012 yılından sonra farklı ülkelerde farklı tarihlerde vizyona girdi. Filmin gelişimi Yaratık serisinin beşincisi olarak 2000'li yılların başında başladı. Ridley Scott ve yönetmen James Cameron, Scott'ın 1979 yılında yönettiği bilimkurgu korku filmi olan Yaratık'ın bir önbölümü olacak şekilde düşünmüşler.

Prometheus filmi konusu ne?

Prometheus filmi konusu bilimkurgudur. Filmde tüm hikaye uzay aracı ile dünyaya gelen, insana benzeyen bir yaratığın elindeki suyu içmesiyle başlar. İçtiği sıvıyla birlikte parçalara ayrılan yaratık suya karışır. DNA'sı biyogenez bir reaksiyon başlatır.

Prometheus filmi ne anlatıyor?

Prometheus filmi, Yaratık hikâyesinin öncesinde yaşanan olayları anlatıyor. Ancak doğrudan bu konuya bağlı olmayan bir hikâye filmin ana konusunu oluşturuyor. 2089 yılında, arkeologlar Elizabeth Shaw ve Charlie Holloway birkaç antik kültürün eserleriyle eşleşen İskoçya'da bir yıldız haritası keşfeder. Onlar taş yazıtları bulmak için geldikleri yerde, insansı bir kafatası ve büyük bir vücut keşfederler, bunun mühendis olduğunu düşünürler ve Shaw bunu incelemek için gemiye götürür. Mürettebat onların soyunun tükenmiş olduğunu tahmin eder ve diğer organlarını da bulurlar. Ekip üyeleri Millburn ve Fifield keşiflerlerin büyümesinden rahatsız olurlar ve Prometheus'a geri dönmeye çalışırlar, ancak girdikleri mağarada bigbrog giriş kaybolurlar.

Hızlı ve Öfkeli 7 filmi nerede çekildi hangi kanalda oynuyor kaç yılında çekildi oyuncuları isimleri Hızlı ve Öfkeli 7 filmi nerede çekildi hangi kanalda oynuyor kaç yılında çekildi oyuncuları isimleri

Prometheus filmi oyuncuları isimleri

  • Noomi Rapace - Elizabeth Shaw
  • Michael Fassbender - David
  • Charlize Theron - Meredith Vickers
  • Idris Elba - Janek
  • Guy Pearce - Peter Weyland
  • Logan Marshall-Green - Charlie Holloway
  • Sean Harris - Fifield
  • Rafe Spall - Milburn
  • Emun Elliott - Chance
  • Benedict Wong - Ravel
  • Kate Dickie - Ford
  • Patrick Wilson - Shaw'ın babası

Jason Bourne Medusa Darbesi filmi nerede çekildi konusu ne kaç yılında çekildi oyuncu kadrosu Jason Bourne Medusa Darbesi filmi nerede çekildi konusu ne kaç yılında çekildi oyuncu kadrosu