Protez saç, başa uluslararası sağlık örgütleri tarafından onaylanan medikal bantlar ve su bazlı solüsyonlarla yapıştırılır. Kullanılan bant ve solüsyonu kalitesi kişi sağlığı açısından son derece önemlidir.

Protez Saçların Bakımı Neden Önemlidir?

Protez saçın bakımı en az yapımı kadar dikkatli ve kaliteli olmalıdır ancak bu sayede saçın kullanım ömrü uzar ve konfor artar. Uygulamanın yapılmasından sonra asıl süreç bakım sürecidir, kaliteli protez saç bakım ürünleri bakım yapmanın yanı sıra görsel katkı da sunuyor.

Protez Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Protez saç yöntemi yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmadan herkese rahatlıkla uygulanabilir. Önemli olan yönteminin uygulanacağı kişinin herhangi bir cilt probleminin olmamasıdır. Kişinin kendi saçına kullandığı kozmetik ürünler protez saç kullanılabilir. Ama protez saç bakım ürünleri için dikkat edilmesi gereken en önemli konu kullanılan kozmetik ürünlerinin içeriği ve kalitesidir. Kalite standartlarına uygun olmayan ürünler tıpkı canlı saçta olduğu gibi protez saça da ciddi zararlar verir. Protez saç canlı saç gibi uzamaz dolayısıyla kalitesiz ürünlerin etkisi yıpranmasına, kırılmasına ve estetik olmayan kötü bir görünüme neden olur. Aynı zamanda ciltte kaşıntı, tahriş ya da kızarıklıklar meydana gelir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için protez saç bakım ürünleri arasında ki kullanılan şampuan, saç spreyi ve saç kreminin pH değeri ve kalite standartlarına dikkat edilmelidir. Antibakteriyel ve kepek karşıtı ürünler hijyenik ve rahat bir kullanım imkanı sağlar.

Protez Saç Bakımı Nerede Yapılır?

Protez saçın belli periyotlar halinde rutin bakımlarının yapılması gerekir bunun nedeni kullanılan bant ve solüsyonların hava ve su geçirgen olmasıdır. Protez saç kullananlar bakımı uygulamayı da yapan merkezimizde rahatlıkla yaptırabilir. Merkezimizde temel kriterler ve kalite standartları gözetilir ve protez saç bakım ürünleri kullanılır.

Protez Saç Kullanımı Hangi Durumda Uygundur?

Genetik ve fizyolojik saç kayıpları başta olmak üzere kemoterapiden ve radyoterapiden kaynaklanan kayıplarda, saçkıran ve benzeri cilt hastalıklarında, yanık ve yaralanma sonucu yaşanan saç kayıplarında başarılı şekilde uygulanır. Saç protezinde herhangi bir şekilde yaş ya da cinsiyet farkı yoktur 12 yaşın üzerindeki her bireye rahatlıkla yapılabilir. Protezin bakım periyotları tamamı ile kişinin bakım alışkanlıklarına, vücut dengesine, cildin yapısına ve terlemeye bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Protez Saç Herkese Uygulanır Mı?

Diş projesi ya da lens kullanmak gibi titiz bir bakım ve sorumluluk gerektiren protez saç uygulaması tamamı ile kişiye özel bir uygulama olduğundan dolayı sorumluluğu yerine getirecek herkese rahatlıkla uygulanır. Seyrek saçlı insanlara yapılabildiği gibi aynı zamanda hiç saçı olmayan kişilere de uygulanabilir. Protez saç uygulaması yaptıran insanlar sosyal yaşamlarında ve günlük aktivitelerinde hiçbir kısıtlama yaşamaz. Tüm bunların problemsiz bir şekilde gerçekleşebilmesi için uygulamanın merkezimizde olduğu gibi kalite standartlarına uygun ve doğru olarak gerçekleşmesi gerekir. Tap Hair Türkiye Akademik Protez Saç taphair.com/hizmet-protez-sac-bakim-urunleri