Enerji kayıplarını azaltan ve yuvarlanma sürtünmesini sağlayan rulman çeşitleri kayma sürtünmesine engel olan parçalardır. Sert çelikten üretilen bu makine parçaları bilyalı yataklar olarak da bilinir. Basit çalışma prensibine sahip olan rulmanlar, neredeyse dönen her parçada yer alır. Günlük yaşamda her yerde bu parçalara rastlamanız mümkündür. İki halkanın arasına makara yerleştirilip iç içe geçirilmesiyle oluşturulan rulmanların düzgün çalışabilmesi için makaralar tam yerine oturtulmalı ve aynı boyutta seçilmelidir.

Profesyonel rulman firmaları tarafından özel olarak üretilen makine elemanları türüne ve maruz kaldıkları yüke göre çeşitlere ayrılır. Yük kapasitesine göre rulmanlar eksenel ve radyal rulmanlar iken tipine göre makaralı ve bilyalı rulmanlar şeklinde bilinir. Her bir model farklı kullanım alanlarına hitap eder. Bu nedenle en doğru ebatı ve parçayı seçebilmek için uzman desteği almanızda fayda vardır. Seçimlerinizde güvenilir adresleri tercih ederek işinize yarayacak ve ihtiyacınıza uygun rulmana en iyi fiyatlardan sahip olabilirsiniz.

Rulman Seçimi Nasıl Yapılır?

İhtiyaca uygun rulman yatak çeşitleri için ilk olarak rulmanın monte edileceği hacme bakmalısınız. Eğer parça yuvaya oturmuyorsa, dış çapı çok büyük geliyorsa ya da dizaynı ağırsa doğru seçim değildir.

Rulman hızı ve taşıyacağı yük parçaya karar verirken doğrudan etkili olacaktır. Taşınacak yük büyüklüğünü ve yönünü hesaba katarak seçim yapmalı, montaja etki edecek faktörleri tüm yönleriyle ele almalısınız.

Boşluk, kaçıklık, eksenel yer değiştirme ve rulman ömrü bilyalı yatak seçimlerinde dikkat etmeniz gereken diğer özelliklerdir. Genellikle rulman firmaları bu ölçütleri dikkate alarak üretim yapar. Örneğin rulman ömrü hesaplanırken hasara uğramadan önceki çalışma süresi ve dönme sayısı, işletme ömrü, çevre koşulları, kirlenme miktarı, uygun montaj tercihlerinizde doğrudan etkili olacaktır.

rulman firmaları, rulman fiyatları ve çeşitleri

Rulman Fiyatları ve Çeşitleri

En çok talep edilen rulman çeşitleri arasında makaralı, bilyalı, yataklı, ince kesit (cidarlı), özel üretim ya da özel tasarım, lineer, havacılık kontrol rulmanları, fener mili spindle rulmanlar, döner tabla rulmanları ve minyatür rulmanlar yer alır. Her bir parça türü tasarım olarak farklı şekillere sahiptir.

İhtiyacınıza uygun parçaları en ekonomik fiyatlardan almak istediğinizde Akar Rulman ile iletişime geçebilirsiniz. Dünyaca ünlü markalara aracılık eden Akar Rulman çok sayıda rulman firmaları ile çalışır. Sektörde en ideal çözümleri sunan firma müşteri önceliklerine göre hizmet verir. Proje danışmanlığı, satış ve mühendislik hizmetleri başlıca destekler arasındadır.