Saç ekimi nasıl yapılır? Ekimin yapılması için uzmanlar tarafından işlem bittikten sonra doğal görünüm elde edilmesi hedeflenmektedir.

Saç dökülmesi ile başvuran hastaların ilk aşamada ön saç çizgisinin belirlenmesi işlemi uygulanır. Bunun önemi çok önden ya da geriden başlayan ön saç çizgisinin, doğal bir görünüme sahip olmasını sağlamaktır. Ön saç çizgisi belirlendikten sonra saç dökülmesinin ve saç kaybının fazla olduğu alanlar belirlenir. Ardından FUE tekniği uygulanarak işleme başlanır. FUE tekniği genellikle dört aşamadan oluşmaktadır. Tekniğe önce saç köklerinin toplanacağı donör bölge traş edilerek başlanır. Bunun nedeni ise mikromotor yardımı ile saç köklerinin almasını sağlamaktır.

Daha sonrasında saç köklerinin toplanacağı bölge lokal anestezik ilaçlar yardımı ile uyuşturularak ikinci aşamaya geçiş yapılır. İkinci aşamada saç köklerinin alınması işlemi ense bölgesinden kıl köklerinin alınması ile tamamlanır. Ense bölgesinden alınmasının nedeni ise ense bölgesinde bulunan saç köklerinin daha güçlü bir yapıya sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

Üçüncü ve dördüncü aşamada ise saç köklerinin ekilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.

Hiperbarik Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi işleminde en çok kullanılan yöntemlerden, tekniklerden bir tanesi Hiperbarik saç ekimi olarak bilinmektedir.

Hiperbarik saç ekimi oksijen kullanılarak yapılan tedaviyi kapsamaktadır. Ekim işlemlerinde kanda bulunan oksijen miktarı oldukça önemlidir. Bunun sebebi ekim işleminde yapılan ek saçın, kafa derisine daha sağlıklı bir şekilde tutulmasını sağlamaktır. Eğer kanda bulunan oksijen seviyesi yeterli miktarda olmaz ise ekim işlemi tam olarak başarıya ulaşamayacaktır. Ekim işleminin başarılı olması adına kanda bulunan oksijen seviyesinin normalin biraz üstünde olması sağlanır. Bundan dolayı genel olarak müşterilerin en çok Hiperbarik ekim yöntemini kullandığı görülmektedir. Daha başarılı sonuç almak adına doktorlar tarafından kullanılan yöntemler de genellikle bu şekildedir.

Hiperbarik yöntem sayesinde hem hasta daha sağlıklı olacaktır hem de güçlü saçlara sahip olacaktır. Doktor ekim işlemini tamamladıktan sonra köklerin iyileşmesi sürecini başlatacaktır. Bunun için de kan ve oksijen seviyesi oldukça önem teşkil etmektedir. Saç ekimi fiyatları açısından da normallik gösteren yöntem, hem hastalar hem de doktorlar tarafından tercih edilmektedir.