Süper Lig küme düşen takımlar 2022 listesi belli oldu mu sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Süper Lige yükselen takımlar 2022 listesi de ortaya çıktı. Spor Toto Süper Ligi'nde küme düşen son iki takım Altay ve Rizespor oldu. Spor Toto Süper Ligi 36. haftasında Gaziantep FK ile Kayseri Spor 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçtan sonra Altay'ın 17'nci, Çaykur Rizespor'un ise 18'inci sıraya düştüğü istanbulbahis kesinleşti.

Spor Toto Süper Ligi heyecanı 36. hafta karşılaşmasıyla devam ediyor. Gaziantep FK, evinde Kayserispor ile beraberliği paylaştı. Zorlu mücadele 1-1 sona erdi. Bu skorla Gaziantep FK 43 puana yükselerek ligde kalmayı garantiledi. 33'er sayı atan Altay ve Çaykur Rizespor, Süper Toto Süper Ligi'ne veda etti.

Süper Lig küme düşen takımlar 2022 listesi

Süper Lig küme düşen takımlar 2022 listesinde İzmir’in Göztepe Spor Kulübü ve Altay Spor Kulübü ile Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor yer aldı. Süper Lig’den TFF’e 1. Lig’e düşen takımlar kesinleşmiş oldu. Göztepe ve Malatyaspor’un küme düştüğü önceki haftalarda belli olmuştu. Bu haftada bu takımlara Altay ve Rizespor eklendi. Gaziantep ile Kayserispor berabere kalınca bu durum kesinleşti. İzmir’in eski ve köklü takımlarından olan Göztepe ile Altay 3. Kez birlikte küme düştüler.

Süper Lige çıkan takımlar 2022

Spor Toto Süper Lige çıkan takımlar 2022 listesinde Ümraniyespor ve Ankaragücü yer aldı. TFF 1. Lig’den Süper Lige yükselecek üçüncü takım ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Bandırmaspor, İstanbulspor, Erzurumspor takımları ile Eyüpspor, Tuzlaspor ve Samsunspor üçlü takımından biri playoff maçlarında mücadele edecek ve üçüncü takım bu sayede belli olacak. Ayrıca TFF 1. Lig’den Balıkesirspor, Menemenspor, Kocaelispor ve Bursaspor 2. Lige düştü.