TTI 16. İzmir Turizm Ticaret Fuarı başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında 8-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ve 8-11 Aralık tarihlerindeki TTI Outdoor 2. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı.

TTI 16. İzmir Turizm Ticaret Fuarı başladı

Fuar İzmir’de 16 ülkeden 210'dan fazla katılımcıyı ve dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerini ağırlayacak TTI İzmir Turizm Ticaret Fuarı ve TTI Outdoor'un açılışına çok sayıda davetli katıldı. Turizm sektörünü bisiklete binmeye benzeten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başarılarla, rakamlarla övünmenin mümkün olduğunu ama pedal çevirmekten asla vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.

Sadece deniz, güneş, kum üzerine kurulu turizm anlayışıyla yol alınamayacağını belirten Başkan Soyer, “Biz İzmir’de Kent Vizyon Ortaklığı ile bir turizm stratejisi hazırladık. Tüm sektör paydaşlarımızla İzmir için somut bir hedef belirledik: İzmir’e gelen turist sayısını dört milyona yükselterek 12 aya ve 30 ilçeye yaymak. Turizmin dijitalleşmesi bu hedefe ulaşmak için elimizdeki en büyük fırsat. İşte bu nedenle İzmir’in üç bine yakın destinasyonunu tek bir mobil aplikasyonda topladık. Türkçe, İngilizce ve birçok farklı dilde ücretsiz olarak kullanıma açtığımız Visit İzmir, İzmir’e gelmek isteyen turistlere daha yolculuğa çıkmadan rehberlik etmeye başlıyor.” dedi.

“İzmir ne yaparsa güzel yapar”

Onur konuğu Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, turizmin oluşturduğu ekonomik ve sosyal faydalar nedeniyle çağımızın en önemli endüstrileri başında geldiğini söyleyerek “Deneyimlerimizi paylaşacağımız TTI İzmir'in katılımcısı olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum” dedi. Geçen yılın onur konuğu Edirne'nin Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “Doğru insanlarla, doğru bir yolda, doğru projelerle yürürseniz başarıyla ulaşırsınız. İzmir ne yaparsa güzel yapar, İzmirliler ne yaparsa hakkını vererek yapar. Olağanüstü güzel bir fuardayız. İzmir'i fuar kenti yapan tüm paydaşları kutluyorum” şeklinde konuştu. Başkan Tunç Soyer beraberindeki heyetle stantları ziyaret ederek katılımcılara başarılar diledi. Soyer, stantlarda yapılan yöresel yemeklere yardım ederek ziyaretçilere ikram etti.