Ağaçlar güzel oldukları kadar etkileyici canlılardır. Değişik boy ve görünüşte ağaçlar bulunmaktadır. Yeşilin birçok tonunda, farklı şekil ve boylarda yapraklara sahip olanları vardır. Yaz mevsiminde bütün ağaçlar yemyeşil yapraklarla kaplıdır. Genellikle sonbahar ve kış aylarının gelmesi ile ağaçlar yapraklarını dökmeye başlarlar. Ancak bazı ağaçlar kışın yapraklarını dökmezler. Bu tür ağaçlara yaprak dökmeyen ağaç türleri ya da herdem yeşil ağaçlar denmektedir. 1001fidan.com ev ve iş yerlerinizin peyzajlarında kullanabileceğiniz çok sayıda yaprak dökmeyen ağaç türünü stoklarında bulunduruyor.

Yaprak Dökmeyen Ağaç Hangileri?

Sonbaharda yaprakları zaman içerisinde renk değiştirip dökülen ağaçların arasında herdem yeşil ağaçlar hemen dikkat çeker. En bilinen herdem yeşil ağaçlar şunlardır:

  • Çam
  • Göknar
  • Ladin
  • Servi
  • Mazı
  • Ardıç
  • Porsuk

Bunların haricince yaklaşık 630 adet daha yaprak dökmeyen ağaç türü bulunmaktadır. Dünyanın en büyük ağacı sekoyalardır ve yaprak dökmeyen ağaçlardır. 1001fidan.com’da herdem yeşiller kategorisinde çok sayıda yaprak dökmeyen ağaç türüne ulaşabilirsiniz.

Kışın Yaprağını Dökmeyen Ağaçlar Hangileridir?

Bu ağaçların ortak özelliği yapraklarının ince ve uzun olmasıdır. Bu tür yaprakların yüzey alanı oldukça küçük olur. Küçük yüzeyli yapraklar besin üretimi için daha az ışığa ihtiyaç duyar. Bu sayede, yaprak dökmeyen ağaçlar, sonbahar ve kış aylarında güneş ışığının azalmasından fazla etkilenmezler. Besin üretimi az ışıkla da devam eder.

Aslında herdem yeşil ağaçlar da yaprak dökerler. Çam ağaçlarının oluşturduğu bir koruda ya da ormanda yürüdüğünüzde zeminin binlerce kuru çam iğnesi ile kaplı olduğunu görürsünüz. Çünkü, çam ve diğer yaprak dökmeyen ağaçlar aslında az az da olsa devamlı yaprak döker. Dökülen bu yaprakların yerine kısa bir zamanda yenileri çıkar. Dolayısıyla bu tür ağaçlar hiçbir zaman tamamen yapraksız kalmaz ve her zaman yeşil olur.

Havaların belirli sıcaklıkların altına düşmediği sıcak iklimlerde yetişmekte olan ağaçların neredeyse tamamı herdem yeşildir. Örneğin; yağmur ormanı ağaçları genellikle yıl boyunca yeşil yapraklı olur. Ağaçların dışında bazı çalı türleri de hep yeşildir. Bu çalı türlerine şunları örnek verebiliriz:

  • Manolya
  • Çiçek elması
  • Mahonya

Bu çalı türleri de yaz kıs yeşil yapraklı olmaktadır. Dört mevsim yeşil kalma özelliğine sahip, peyzajlarınızda kullanabileceğiniz çok sayıda herdem yeşil ağaç ve çalı türünü 1001fidan.com’da bulabilirsiniz. 1001fidan.com, her boy ve çeşitte yaprak dökmeyen ağaç türüne ev sahipliği yapıyor. Stoklar tükenmeden, sağlıklı ve uygun fiyatlı ağaç türlerine göz gezdirebilirsiniz.