Son dakika İzmir konser takvimi 2021… İzmir’de, gelecek nesillerin yetişmesine katkı sunan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü özel bir konserle kutlanacak. Ücretsiz konser 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 20.00’de başlayacak.

40 yılı aşkın süredir şarkılarıyla iz bırakan müzik grubu Yeni Türkü’nün sahne alacağı konser, Türkiye’de milli eğitimin mimarlarından ve Atatürk’ün yakın düşünce arkadaşı Mustafa Necati’nin adıyla taçlanan Yeşilyurt semtindeki kültür merkezinde yapılacak. QR kodlu biletler 22 Kasım Pazartesi günü 13.00’ten itibaren kultursanat.izmir.bel.tr üzerinden alınabilecek.

Yeni Türkü, 1 Ocak 1956 Ankara 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç'ın 1979'da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şilili topluluk Inti Illimani yapmıştır.

1979'da ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü çıkaran grup 10 stüdyo albümü, 2 film müziği albümü, 2 de konser albümü yayınladı. Yıllar içinde Eftal Küçük, Tuncer Tercan, Cengiz Onural, Fuat Oburoğlu, Murat Buket gibi müzisyenleri barındıran grubun kuruluşundan bu yana her zaman kadroda bulunan tek elemanı Derya Köroğlu'dur.

Yeni Türkü İzmir konseri 2021 Öğretmenler Günü’nde

  • Konser adı: Yeni Türkü İzmir konseri 2021
  • Konser tarihi saati: 24 Kasım 2021 Çarşamba / 20.00
  • Konser yeri mekanı: Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi / Karabağlar / İzmir

son dakika izmir haberleri