İzmir Büyükşehir Belediyesi Smyrna Edebiyat Yarışması düzenliyor. Yarışmanın öykü ve şiir dallarında olacağı bilgisi paylaşıldı. Her iki dalda da yarışmaya katılacak adaylardan lise kategorisinde başvuru yapacaklar için “Salgın günlerinde umut” konusunda, serbest kategoride katılacaklar için ise “İzmir’de bir gün” konusunda öykü ve şiir yazmaları isteniyor. Adayların şiir dalında en çok 3 şiirle, öykü dalında ise sadece 1 eser ile yarışmaya katılabileceği kaydedildi. 3 Haziran’da başlayan başvuru kabulünün 14 Temmuz 2020 Salı gününe saat 17.00’ye kadar süreceği kaydedildi. Yarışmacılar eserlerini edebiyat@izelman.com.tr veya kutuphane@izmir.bel.tr mail adreslerine e-mail yoluyla gönderecek.

JÜRİDE ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Jüri üyeleri ise 15 ve 21 Temmuz tarihleri arasında değerlendirmesini bitirecek. Kazanan eserler 23 Temmuz 2020 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZELMAN’ın sosyal medya sayfalarından duyurulacak. Yarışmanın jürileri de açıklandı. Jüride Sunay Akın, Adnan Akyarlı, Gülce Başer, Orçun Masatçı, Sina Akyol, Ümit Aykut Aktaş, Yıldız İlhan, Demet Aksu, Oğuz Tümbaş, Polat Özlüoğlu ve Vecdi Sayar gibi edebiyat camiasının önemli isimleri yer alacak.

SMYRNA EDEBİYAT YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Yarışmaya giren eserlerin İZELMAN A.Ş. tarafından basılacağı duyuruldu. Ödül olarak ise yarışmanın birincisine MacBook Air ve 250 TL’lik kitap hediye çeki, ikincisine Asus dizüstü bilgisayar ve 150 TL’lik kitap hediye çeki, üçüncüye ise Kindle Touch ve 100 TL’lik kitap hediye çeki verilecek.