Çukur dizisi nerede çekiliyor? Harita, Çukur’un adresi ve Çukur yol tarifi gibi aramalar sıkça kullanılıyor. Başrollerinde Aras Bulut İynemli, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Şenay Gürler, Erkan Kolçak Köstendil, Rıza Kocaoğlu ve Necip Memili gibi tecrübeli oyuncuların yer aldığı Çukur dizisinde görülen Koçova Mahallesi, Dostlar Kahvesi, Koçovalı Aş Evi, Muhittin’in Berberi, dizinin çekildiği bölge, haritası ile birlikte adresi ve tüm ayrıntılar haberimizde cevap buluyor.

ÇUKUR DİZİSİ BALAT SEMTİNDE ÇEKİLİYOR

Çukur dizisi İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Balat semtinde çekiliyor. Balat’ta Koçova Mahallesi adında bir mahalle bulunmuyor. Dizinin senaryosu gereği böyle bir mahalle olduğu yazılmış. Dizinin önemli sahneleri genelde Balat’da bulunan Esnaf Loncası Sokağı’nda geçiyor. Balat semti İstanbul’un tarihi semtleri arasında yer alan, eski ve dar sokakları, önemli tarihi binaları ve birçok diziye ev sahipliği yapması ile tanınıyor. Balat’a gidenler ayrıca renkli evler ve turist kafileleri ile kültür turuna katılanlara da sıkça rastlıyor.

damla sönmez evli mi, sevgilisi kim

ÇUKUR DOSTLAR KAHVESİ NEREDE?

Çukur’da en çok kullanılan mekânlar arasında yer alan Dostlar Kahvesi, Ayvansaray Mahallesi, Esnaf Loncası Sokak, No: 26 Fatih / İstanbul adresinde bulunuyor. Dizinin birçok sahnesine ev sahipliği yapan Dostlar Kahvesi, Çukur hayranlarının akınına uğruyor. Çukur’un çekildiği Balat semti sokakları da Dostlar Kahvesi’nin çevresinde bulunuyor.

ÇUKUR YOL TARİFİ KONUM ADRES

Çukur dizisinin setine ve çekildiği sokaklara gitmek isteyenler, Fatih ilçesinin Balat semtine gitmeli. Balat semtinin ve Haliç’in arka sokakları, ziyarete gidenleri kısa sürede etkisi altına alıyor. Ayvansaray Mahallesi’nde çekilen Çukur dizisi setine gitmek için bu mahalleden geçen toplu taşıma araçlarına binilebilir ya da özel araçla bölgeye direkt gidilebilir. Yerel rehberlerin de, Çukur dizisinin çekildiği bölgeyi uygun bir ücret karşılığında gezdirdiğini ekleyelim.

yeni başlayan diziler listesi 2021