Koronavirüs önlemleri kapsamında yerli dezenfektanın üretilmeye başladığı haberleri vatandaşları memnun etmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kısa süre önce yaptığı açıklamada çalışmaların tamamlandığını ve seri üretim için geri sayıma başladıklarını ifade etmişti. Borel'in öncelikle 100 ml'lik boyutlarda satışa çıkacağını, daha sonra ise 1 litre ve 5 litrelik Borel'lerin satışlarının başlayacağını ifade eden Bakan Dönmez, çalışmaların sürdüğünü ve süreci en kısa sürede tamamlayacaklarını kaydetmişti. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar, Borel'in çıkıp çıkmadığını, nerede satıldığını, fiyatını ve Borel'in özelliklerini araştırmaya başladı. Borel dezenfektanla ilgili ayrıntılı bilgiler, haberimizde...

BOREL ÇIKTI MI?

Borel dezenfektan, kısa süre önce satışa çıktı. Vatandaşlar, sipariş ederek Borel'in 100 ml'lik paketlerine sahip olabiliyor.

BOREL NEREDE SATILIYOR?

Borel'in çıkmasının ardından online satış firmaları Borel'i tedarik ederek envanterlerine ekledi. Borel, şu anda online olarak satın alınabiliyor.

BOREL FİYATI NE?

Borel dezenfektanın 100 ml'lik şişesinin fiyatı 7,45 TL olarak belirlendi.

BOREL ÖZELLİKLERİ

Borel dezenfektanın özellikleri şu şekilde:

  • Sağlık Bakanlığının onayıyla üretilen Borel'in içeriğinde bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta bulunuyor.
  • Borel, ellerin hijyenik olarak temizlenmesinin yanı sıra, ellerin kurumasını engelleyerek çatlakları önlüyor.
  • Bordaki anti-bakteriyel özellik, elde bulunan mikrop ve bakterilerin minimuma inmesini sağlıyor.
  • Borel, içinde bulunan esans ile ellerde hoş bir koku bırakıyor.