Komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol’un hayatına dair detaylar merak ediliyor. Doğu Demirkol aslen nereli, Doğu Demirkol boyu kaç, Doğu Demirkol burcu ne, Doğu Demirkol oynadığı filmleri ve dizileri hakkında merak edilen soruların yanıtları ortaya çıktı. Doğu Demirkol ile Alelade Show adlı programı ile Star TV ekranlarında izleyicilerle buluşan Doğu Demirkol 6 Eylül 1988 tarihinde Ankara’da dünyaya gözlerini açtı. Ortaokulu Amasya’da, liseyi Ankara’da okuyan, daha sonra İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Demirkol, sosyal medyada hazırladığı videolar ile tanınmaya başladı.

2012 yılında Yetenek Sizsiniz programına katılarak daha geniş kitleler tarafından tanınan Doğu Demirkol, farklı mekanlarda stand-up gösterileri yaptı BKM Mutfak ekibine dahil oldu. Beşiktaş Kültür Merkezi’nde Açık Mikrofon başlığı ile gösteriler yapan Demirkol, 2016 yılında stand-up gösterilerine de devam etti. Daha sonra Güldür Güldür programına konuk olan ve stand-up gösterisi sunan Demirkol, oynadığı reklam filmleri, diziler ve filmler ile şöhret basamaklarını bets10adresi adım adım tırmandı.

Doğu Demirkol aslen nereli?

Doğu Demirkol aslen Balıkesirlidir. Demirkol, Mersinli avukat bir anneyle Çerkes kökenli Balıkesirli doktor bir babanın oğlu olarak Ankara'da dünyaya gelmiştir. İstanbul'da Beşiktaş Kültür Merkezi, DasDas Sahne ve Torium Sahne ile Ankara'da Yılmaz Güney Sahnesi gibi sahnelerde tek kişilik stand-up gösterileri gerçekleştiren, film ve dizilerde aldığı rollerle dikkatleri üzerine çeken Doğu Demirkol, televizyon ekranlarında yer almaya devam ediyor.

Doğu Demirkol boyu kaç?

Komedyen Doğu Demirkol’un boyu 1.84 cm’dir. 76 kilo olduğu bilinen Demirkol, 2018 yılında Ali Atay'ın yönettiği Ölümlü Dünya filminde canlandırdığı Zafer karakteri ile ilk sinema deneyimini edinmiştir. Aynı yıl 71. Cannes Film Festivali'nde ilk gösterimi gerçekleştirilen, Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği Ahlat Ağacı filminde Sinan Karasu karakteriyle başrolde yer almış ve geniş kitleler tarafından daha yakından bets10adresi giriş tanınmıştır.

Doğu Demirkol burcu ne?

6 Eylül doğumlu olan Doğu Demirkol’un burcu Başaktır. 2020 yılında TRT 1'de yayımlanan ve 19 bölüm süren Tutunamayanlar adlı televizyon dizisinde Tarık Şakrak karakterini canlandıran Doğu Demirkol, aynı yıl İbrahim Büyükak'ın senaryosunu yazıp oynadığı Bayi Toplantısı başlıklı sinema filminde canlandırdığı Adem Ballı karakteri ile başrolü paylaşmıştır.

GAİN'de 2 yıl üst üste yılbaşına özel hazırladığı stand-up gösterileri gerçekleştiren Demirkol, 2021 yılında internet platformu BluTV tarafından yayımlanan ve kendi hayatını konu aldığı absürt komedi tarzındaki Doğu başlıklı dizide oynamıştır.

Ayrıca 2022 yılında FOX'ta yayımlanan, sunuculuğunu Tansel Öngel'in yaptığı Maske Kimsin Sen? adlı yarışma programında Eda Ece, Melis Sezen ve Alican Yücesoy ile birlikte jüri üyesi olarak yer almıştır. Star TV’de 2022 yılında yayınlanan Doğu Demirkol ile Alelade Show programını hazırlayıp sunuyor.

Doğu Demirkol oynadığı filmleri dizileri

  • 2018 - Ahlat Ağacı filmi - Sinan Karasu
  • 2018 - Ölümlü Dünya filmi - Zafer
  • 2020 - Bayi Toplantısı filmi - Adem Ballı
  • 2020 - Tutunamayanlar dizisi - Tarık Şakrak
  • 2021 - Doğu dizisi - Doğu Demirkol