Geçtiğimiz Mayıs ayında siyanürle anne ve babasını öldüren üniversite öğrencisi Mahmut Can Kalkan, yeniden hakim karşısına çıktı. 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Mahmut Can Kalkan'ın kardeşi de katıldı.

"KIRMIZI GÖZLÜ, CEZAEVİNDE BENİ BEKLİYOR"

Hakimin sorularına cevap veren Mahmut Can Kalkan, siyanürle anne ve babasını zehirlemeyi 3 ay önceden planlamaya başladığını söyledi. Kız arkadaşından ayrıldıktan sonra kırmızı gözlü biriyle tanıştığını iddia eden Mahmut Can Kalkan, onun kendisine "Aileni ortadan kaldır, kaçalım." dediğini söyledi. Babasına psikolojik problemleri olduğunu söylediğini dile getiren Kalkan, babasının kendisini umursamadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı'nın kırmızı gözlü şahsın mahkeme salonunda olup olmadığı sorusuna ise Mahmut Can Kalkan "Cezaevinde beni bekliyor." yanıtı verdi.

BİR KARDEŞİNE SİYANÜRLÜ SU VERMEMİŞ

Aldığı siyanürü annesine babasına ve kardeşi Emir Can'a verdiğini söyleyen Mahmut Can Kalkan, diğer kardeşi Mehmet Taha'yı sevdiği için ona vermediğini ifade etti. Annesinin ve babasının içeceği içtiğini ancak kardeşinin içmediğini söyleyen Mahmut Can Kalkan, babasının "Bize ne içirdin?" sorusuna yanıt olarak "Zehir" cevabını verdiğini dile getirdi. Tutuklu sanık, bu olay sırasında kırmızı gözlü kişinin de orada olduğunu iddia etti. 

BABASI VE ANNESİ YOĞURT YİYİP KUSMAYA ÇALIŞMIŞ

Emir Can Kalkan ise sevgilisinden ayrıldığı için, kardeşinin kalbi kırılmasın diye son günlerde istediklerini yaptıklarını ifade etti. Kendilerine sürekli bir şeyleri fondip yaptırdığını ifade eden Emir Can, kendisinin içecekten 1 yudum alıp tükürdüğünü söyledi. Siyanürlü suyu içtikten babasının ve annesinin yoğurt yiyip kusmaya çalıştığını belirten Emir Can, sözlerini "Bana para lazım." ifadesiyle sonlandırdı. Mahkeme heyeti, Mahmut Can Kalkan'ın cezai ehliyetinin belirlenmesi için hastaneden rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.