Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası'nın 2. olağanüstü genel kurulu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, genel kurul sonucunda yeniden başkan seçildi.

Ankara Çankara Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen genel kurulda konuşan Başkan Soyer, ortak bir dil geliştirmenin önemli olduğunu, bu dilin de sosyal demokrasinin dili olacağını ifade etti. Soyer, şunları söyledi:

Belediyelerimiz, çalışmalarını sosyal demokrasi perspektifi ile değerlendirerek yola çıkmalıdır. Ardından, ortak uygulamaların yayılması için, belediyelerin birbirinden haberdar olmasının önünü açmalı ve başarılı olanların yaygınlaşmasını teşvik etmeliyiz. SODEMSEN de bu ortak dilin, ortak uygulama birliğimizin bir aracıdır.”

Yapılan konuşmaların ardından SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce'ye plaket verilirken katkıları nedeniyle teşekkür edildi.

SODEMSEN'e üye olan 183 şirket ve belediye bulunuyor. 183 üyenin 149'unu belediyeler, geri kalan üyeler ise belediyelerin iştirakleri olan şirketler oluşturuyor.