İzmir Bornova Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Huzurlu bir bayram için önlemlerini alan yetkililer, Bornova Işıkkent’te bulunan Kurban Kesim ve Satış Alanı’ndaki kontrollerini sürdürüyor. Diğer taraftan, Bornova’daki camilerin temizliğini yapan ekipler, bayram süresince de temizlik çalışmalarına devam edecek.

EKİPLER TEYAKKUZDA OLACAK

Bornova Işıkkent Kurban Satış ve Kesim Yeri bu yıl çok hareketli olacak. Bornova halkının herhangi bir sorunla karşılaşmadan ve huzurlu bir şekilde kurban ibadetini yerine getirebilmesi için tedbirlerini alan Bornova Belediyesi ekipleri, Bornova’da gıda denetimlerini sürdürüyor ve temizlik çalışmalarına ağırlık veriyor. Kurban Bayramı tatili boyunca teyakkuz halinde olacak belediye ekipleri, ilçeye gelen tüm kurbanlıkların kontrollerini ve denetimlerini sürdürüyor. Ayrıca, Kurban Bayramı süresi boyunca Bornova’daki kesim alanlarında veterinerler de olası bir sağlık sorununa müdahale edebilmek için görev alacaklar.

TEMİZLİK EKİBİ 24 SAAT ÇALIŞACAK

Bornova Belediyesi, kesim alanlarından kaçması muhtemel kurbanlıklar için de özel bir yakalama ekibi kurdu. Belediye zabıta ekipleri de izinsiz alanlar dışında yapılacak kaçak kesimleri önlemek için denetimlerini sıklaştıracak ve kurallara uymayanlara ceza kesilecek. Diğer taraftan, belediye temizlik ekipleri, her hafta rutin şekilde devam eden ibadethane temizlik faaliyetlerine hız verdi. Kurban Bayramı öncesi, ilçedeki tüm ibadethaneleri temizleyen ekibe takviye yapıldı. Temizlik ekipleri hem ibadethane temizlikleri hem de genel temizlik faaliyetleri sebebiyle Kurban Bayramı’nda mesai kavramı gözetmeksizin çalışacak. Halkın rahat bir Kurban Bayramı geçirmesi için tüm önlemlerini alan Bornova Belediyesi, ilgili birimleri ile 24 saat sahada olacak ve gelen şikâyetleri değerlendirecek.