Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1926 yılının 1 ile 8 Temmuz tarihleri arasında Çeşme Ilıca’da kaldı. Atatürk’ün Ilıca’da 8 gün kalışı anısına etkinlik tertip eden Çeşme Belediyesi, “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” adıyla fener alayından konserlere, dans gösterilerinden söyleşilere 3 gün devam edecek çeşitli programlar organize etti.

EROL EVGİN KONSERİ 21.30’DA

Çeşme Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler 19 Temmuz Cuma günü başlayacak. Saat 21.00’de Fener Alayı düzenlenecek ve başlangıç yeri Atatürk Heykeli olacak. Saat 21.30’da ise Erol Evgin tarafından Taş İskele’de “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” başlıklı konser düzenlenecek. 20 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek etkinliklerin ilkinde Uğur Dündar, “Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı söyleşiye katılacak. Söyleşinin ardından saat 21.00’de, Ilıca’da yetişmiş sanatçıların dans gösterileri yapılacak. Burcu Olguner ve Görkem Dizdar’ın tango gösterisi yapacağı etkinlik aynı saatte olacak ve yine aynı saatte Modern Bale Gösterisi adlı dans gösterisi de yapılacak. 20 Temmuz etkinliklerinde son program ise saat 21.30’da yapılacak olan müzik dinletisi olacak. Dinleti, İzmir Devlet Senfoni Quarted “Vals ve tangolar” adıyla afişte yerini almış.

KANO VE YELKEN GEÇİŞİ OLACAK

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinliklerinin son günü ise 21 Temmuz Pazar günü çeşitli programlarla olacak. “Hasan Tahsin’den Mustafa Kemal’e” başlıklı Belgesel Gösterimi saat 21.00’de başlayacak ve sunumu Yaşar Aksoy yapacak. Gösterimin ardından Çeşme Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, saat 21.30’da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Düzenlenecek son etkinlikte ise Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları kano ve yelken geçişi yapacak. Çeşme’de 3 gün sürecek etkinliklerde aynı zamanda “Çağdaş Atatürk Fotoğrafları”, “Cumhuriyet’imizin Öncü Kadınları” ve “Eski Ilıca Fotoğrafları” adlı sergiler tüm ziyaretçiler için açık olacak.