İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fahrettin Altay ile Narlıdere Kaymakamlığı’nı birleştirecek 7,2 kilometrelik metro hattında Şehitlik İstasyonu’na ulaşıldı. İzmir Metro Hattı’nın 4. Aşaması olarak 2 adet tünel açma makinesi ile sürdürülen kazı çalışmalarında daha önce Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere istasyonlarını birleştiren Hat 1 tüneli, bu sabah Şehitlik istasyonu ile buluştu.

NARLIDERE METROSU SON DURUM BİLGİSİ

Gidiş ve geliş olmak üzere 2 hat üzerinde devam eden derin tünel çalışmalarında ilk tünel açma makinesi 3 bin 886 metre ilerleme sağladı. Daha sonra hizmete alınan ikinci tünel açma makinesi ise 2 bin 182 metrelik tünel kazdı. Kazılan toplam tünel uzunluğu ise 5 bin 895 metre oldu. Bir taraftan kazı yapıp çıkan taşı ve kumu taşıma bandı ile ayrıştırarak çıkaran, diğer taraftan ise tünelin beton plaklarını yerleştiren tünel açma makinesi sayesinde, tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da en az seviyeye indiriliyor.

Fahrettin Altay Narlıdere Metro Hattı ne zaman bitecek açılacak, Narlıdere Metrosu durakları istasyonu son durum

FAHRETTİN ALTAY – NARLIDERE METRO HATTI DURAKLARI 2021

Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan oluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu ise 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak.

NARLIDERE METRO HATTI NE ZAMAN BİTECEK, NE ZAMAN AÇILACAK?

Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 2022 yılında bitecek ve 2022 yılı içinde açılacak. Çalışmaların tamamlanması ise Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız olarak gidebilecek.

izmir deprem riski fay hattı haritası