İzmir ekibi Göztepe'ye geçtiğimiz aylarda tahsisi konusunda anlaşma sağlanan Torbalı'daki araziyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Torbalı Belediye Meclisi, yaptığı toplantı ile tahsis edilen arsada hukuksuzlukların bulunduğunu gerekçe göstererek arazinin devredilmesini iptal etti. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, yaptığı konuşmada arazi devri konusunda ciddi hukuksuzlukların bulunduğunu ve arsanın büyük kısmının imarsız olduğunu ifade etti. Plansız alana yapı belgesi verilemeyeceği belirten Uygur, Göztepe'den yetkili kişileri çağırarak ruhsatı iptal ettiklerini söyledi. 

Göztepe'nin İzmir için önemli bir kulüp olduğunu belirten Uygur, spor tesislerinin kurulmasını istediklerini ancak bunun için hukuki alt yapısını kurmaları gerektiğini dile getirdi. 

KARAR GÖZTEPELİ TARAFTARLARI KIZDIRDI 

Büyük merakla Torbalı Belediye Meclisi'nden çıkacak kararı bekleyen Göztepe taraftarları, ruhsatın iptal edilmesiyle birlikte sosyal medyadan tepki gösterdi. Göztepeli taraftarların twitter'da yazdığı ifadelerin bir kısmı şu şekilde: 

  • "Yazıklar olsun"
  • "Şimdi 2 ay sonraki meclisi bekleyeceğiz"
  • "Biz 14 Haziran öncesi flaş transfer beklerken başımıza gelene bak, olacak iş değil."
  • "Torbalı’da o araziye Göztepe altyapı tesisinden daha faydalı ve anlamlı ne yapılabilir. İzmire ve ülkeye sporcu yetiştirecek.Torbalı’yı marka yapacak.Bu akıl tutulmasından vazgeçin.Göztepe unutmaz ve herkese hakkettiğini verir."
  • "Eğer ki @torbalibelediye sınırları içinde, hele ki @baskanuygur döneminde tek bir çivi dahi çakarsanız size de yazıklar olsun. Seferihisar Menderes Urla Çeşme Hatta Karaburun, Mordoğan bile olur ama bu saatten sonra Torbalı olmaz."
  • "İzmir Torbalı Belediyesi geçen sene Göztepe ‘ye alt yapı için tahsis edilen arazi’yi geri alma derdine düşmüş. Lütfen bu rezilliğe bir son verin."

ARAZİYİ ESKİ TORBALI BELEDİYE BAŞKANI TAHSİS ETMİŞTİ 

31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce Torbalı Belediye Başkanlığını yürüten Ak Partili Adnan Yaşar Görmez, kulübe bu araziyi tahsis etmişti. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası göreve gelen Cumhuriyet Halk Partili İsmail Uygur ise, arazinin hukuka uygun olmadığını ifade ederek yapılan anlaşmayı iptal etmişti. 

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, bu kararın Ak Parti - Cumhuriyet Halk Partisi çekişmesi olabileceğini de ifade etti.

GÖZTEPE'DEN İLK TEPKİ GELDİ: ŞOKE OLDUK 

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Torbalı Belediye Başkanı'ndan daha önce 3 kez randevu istedikleri ancak yanıt alamadıklarını ifade eden Papatya, bu projeyi kimsenin hukuksuz olarak nitelendiremeyeceğini belirtti. 

Tunç Soyer aracılığıyla tekrar görüşme talep ettiklerini ancak Başkan İsmail Uygur'un bu kez de kulüp mimarı Tuğrul Büyükköken'le görüşmediğini söyleyen Papatya, "Bizim için değil 2 ay, 2 dakikanın bile önemi var." şeklinde konuştu. Göztepe'nin altyapı tesislerin olmadığını ve bu durumdan dolayı utandığını ifade eden Papatya, çalışmalara başlamak için hazırlanırken alınan iptal kararıyla birlikte şoke olduklarını dile getirdi.