Koronavirüs önlemleri kapsamında bir süre önce havuzların geçici olarak kapatılması kararı alınmış ve denize girilmesi yasaklanmıştı. Bu kapsamda, denize giren bazı vatandaşlara da ceza kesilmiş ve kurallara uyulması için çaba harcanmıştı. Koronavirüs nedeniyle bir süredir evlerine kapanan vatandaşlar, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte bunalmaya başladı. Serinlemek isteyen vatandaşlar, havuzların ve plajların ne zaman açılacağını, havuz ve denizden koronavirüs bulaşıp bulaşmayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili detaylar, haberimizde...

HAVUZ VE DENİZDEN KORONAVİRÜS BULAŞIR MI - BULAŞMA RİSKİ

Havuz ve denizle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de, koronavirüs bulaşma riski oluyor. Bu konuyla ilgili 3 farklı görüş mevcut. Uzmanların bir kısmı, havuzun klorlandığı için denizden daha güvenli olduğunu, klorun virüsü etkisiz hale getirebileceğini ifade ediyor. Uzmanların bazıları ise havuzların denizlere göre daha sığ olduğunu ve bulaşma tehlikesinin daha yüksek olduğunu belirtiyor. Bu görüşlerin dışında bazı uzmanlar ise virüsün henüz yeni olduğunu ve deniz ya da havuzdan virüsün bulaşıp bulaşmayacağının şimdilik bilinemeyeceğini, bunun önümüzdeki dönemde kesinleşeceğini dile getiriyor.

HAVUZLAR - PLAJLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2020

İçişleri Bakanlığının aldığı kararla, 17 Mart 2020 tarihinde koronavirüs önlemleri kapsamında birçok işletmenin geçici olarak faaliyetlerini durdurması kararı alınmıştı. Bu işletmeler arasında yüzme havuzları da yer almıştı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise havuzların ve plajların ne zaman açılacağını araştırıyor. Bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle havuzların ve plajların ne zaman açılacağı gizemini koruyor. Havuzların ve plajların açılmasıyla birlikte, koronavirüs önlemleri kapsamında birçok yeni uygulamanın gerçekleştirileceği ve virüsün yayılmasının engellenmesi için çalışmalar yapılacağı tahmin ediliyor.