Son dakika İzmir Bornova haberleri… İzmir Bornova Belediyesi’nden tehdit ve şiddet konusunda açıklama geldi. Sendikanın yapmış olduğu basın açıklamasıyla gündeme gelen ve Bornova Belediyesi’nde çalışan iki güvenlik personeli arasında şiddet ve tehdit konusuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ müdahale etti.

Açıklamasında kadına karşı yapılabilecek olan her olumsuzlukta birlikte mücadele edilmesi gerektiğini çok net olarak ifade ettiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Her şekilde şiddet ve tehdidin karşısındayız. Özellikle kadınlar konusunda daha çok hassasız. Sendikamızla görüş birliği içinde hareket ediyoruz. Hak, hukuk, adalet ve hukukun üstünlüğü bizim temel ilkemiz. Hukuk karar verene kadar görevinden uzaklaştırıyoruz. Sadece bir belediye başkanı olarak değil, vatandaş olarak söylüyorum: Asla kabul edilemez” diye konuştu.

Başkan İduğ’a teşekkür

Türkiye’de her gün kadın cinayeti işlendiğine dikkat çeken DİSK/Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, “Tehditler, hakaretler ve küfürler yaşanıyor. Bornova Belediyesi’nin kadına karşı olan duyarlılığından dolayı Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a çok teşekkür ederim. Kadınlar özgürce yaşamaya devam edecekler” dedi.

Seçim sürecinden bugüne Başkan Mustafa İduğ’un, Kadın Dostu Kent hedefiyle kadın dayanışmasına ve kadın örgütlerine destek verdiğini hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Kadına yönelik şiddet ve tehditlere herkesin sessiz kaldığı, İstanbul Sözleşmesi’nin fesih edildiği bu dönemde Mustafa Başkan ilk günden beri duyarlığını ortaya koydu. Kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde duruma anında müdahale ederek yargı süreci sonuçlanana kadar ilgili kişiye görevden uzaklaştırdı” diye konuştu.

son dakika izmir haberleri