İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası 2021 ayrıntıları ortaya çıktı. İzmir Ramazan bayramı yardımı başvurusu sorgulama detayları belli oldu. Ramazan bayramı ve Kurban bayramında 50 bin haneye 250’şer lira olmak üzere toplamda 500 lira nakdi destek sağlanacağı duyurusu yapıldı. Büyükşehir, bayram parası yardımı olarak 25 milyon lira kaynak ayırdı. Şehit yakınları, gazi, gazi yakınları ve 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yurttaşlar için de üretici kooperatiflerinin ürünlerinin yer aldığı gıda paketleri ile kolonya ve şekerin bulunduğu bayram paketleri de dağıtılmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında para yardımı, gıda ve hijyen kolisi ile yemek paketi dağıtımlarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir, sosyal belediyecilik kavramını, verdiği bayram destekleri ile de sürdürüyor.  Büyükşehirden yapılan açıklamaya göre, Ramazan bayram parası için İzmir’in farklı yerlerindeki 50 bin haneye yapılacak 250 liralık nakdi destek ödemesi ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardım aldıkları banka kartlarına yatırıldı. Kurban bayramında da 250’şer lira destek yine ihtiyaç sahiplerine sağlanacak. Toplam 25 milyon liralık bayram yardımı sağlanmış olacak.

izmir büyükşehir belediyesi bayram parası başvurusu 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bayram parası 2021 ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldı. İzmirliler banka kartlarına yüklenmiş 250 TL bakiyeyi nakit olarak çekebilecek ya da İzmir Halkın Bakkalı şubelerinden indirimli alışveriş yapmak için kullanabilecek. 245 farklı kooperatif ürünü için yüzde 5 ile 25 arasında indirimin tanımlandığı banka kartlarının ödeme yapılmadan önce market yetkilisine gösterilmesi yeterli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan para yardımı başvurusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan para yardımı başvuruları HİM İzmir internet sitesi üzerinden yapıldı. İhtiyaç sahipleri, HİM üzerinden destek talebinde bulunmaya devam ediyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bayram paketleri hazırladı. Paketlerin içinde kolonya, şeker ve tebrik kartı yer aldı. Paketlerin bayram öncesinde tamamlanması için çalışmalar yapılıyor. Başkan Tunç Soyer, geçtiğimiz yıl bayram yardımı olarak 40 bin haneye 16 milyon lira kaynak ayırdıklarını, bu yıl ise 50 bin haneye 25 milyon lira rakamına ulaştıklarını kaydetti.

İzmir Halkın Bakkalı gıda yardım kolisi iftar yemeği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan paketi kolisi ve yardımlar

  • 90 bin gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor
  • 46 milyon 800 bin liralık süt dağıtılıyor
  • 422 bin TL değerinde 4 bin adet kavurma konservesi dağıtılıyor
  • 400 bin kişiye 9 milyon değerinde iftar yemeği dağıtıldı
  • 1,5 milyon liralık bütçe İzmirli sanatçılar için kullanıldı
  • 16 milyon liralık katı atık bedelleri vatandaştan alınmadı
  • Kahvehane esnafına 500 bin liralık maddi destek sağlandı
  • Esnafa 1 milyon lira tutarında 10 bin gıda kolisi dağıtıldı
  • Seyyar gevrekçi ve çiçekçilere 1’er milyon liralık destek sağlandı
  • 50 bin haneye 25 milyon liralık nakit yardım yapıldı

son dakika izmir haberleri