İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta başlattığı 2020 erzak yardımı, gıda yardımı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlaşma hareketi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in girişimleri ile devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle İzmir’de ekonomik durumu iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için yardım paketlerinin dağıtılması devam ederken Başkan Tunç Soyer de ekonomik durumu iyi olan İzmirlilere seslendi ve dar gelirli vatandaşlarla dayanışma çağrısı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 gıda ve erzak yardımına vurgu yapan Başkan Soyer, İzmir’de kriz belediyeciliği olarak şekillenen çalışmalarla, salgının en az hasarla atlatılması için seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERZAK VE GIDA YARDIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan erzak ve gıda yardımı ile 65 yaş üstü İzmirlilere gıda ve hijyen yardım paketleri dağıtılıyor. İzmir’de hiç geliri olmayan yaşlı vatandaşlar için başlatılan kampanyaya İzmir Dayanışma Gönüllüleri de destek veriyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de gıda ve erzak yardımı çalışmasına katıldı. Bu kampanya için Kültürpark’da da lojistik merkezi kuruldu. Başkan Tunç Soyer, ilaç, tıbbi araç-gereç ve sağlık malzemelerinin yanı sıra muhtaçların yaşamsal ihtiyaçlarının da karşılanması için bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan 40 bin aileye belediye kasasından 400’er TL’lik yardım yapılmasına karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu, erzak ve gıda yardım 2021

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA KAMPANYASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Sosyal Yardımlaşma Kampanyası’nda, son krizde işsiz kalan ve geliri bulunmayan İzmirli 40 bin aileye 400’er lira para yardımı yapılacağı kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her bayram öncesinde İzmir’de dar gelirli 25 bin aileye nakit yardım yapılması kararında düzenleme yaptı ve 200’er liralık Ramazan ve Kurban Bayramı yardımları birleştirildi. Yardımdan faydalanacak ailesi sayısı da 25 binden 40 bine çıkarıldı. 6 Nisan 2020 tarihinden 40 bin ailenin hesaplarına 400’er TL yatırılacağı kaydedildi.

İZMİR’DE GÖNÜLLÜLERE İHTİYAÇ VAR

Ayrıca İzmir’de toplanan yardımların paketlenmesi ve dağıtılması için ciddi bir organizasyon gerektiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de gönüllüler aradıklarını dile getirdi. Belediyede çalışan yüzlerce personelin canla başla bu kutsal görev için çalıştığını söyleyen Başkan Soyer, çok fazla gıda ve temizlik ürünü geldiğini, bunların hızla paketlenip belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini, çok fazla gönüllüye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.