İzmir Büyükşehir Belediyesi, korona virüsle mücadele için bilim kurulu oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında ilk bilim kurulu toplantısı yapıldı. Virüsün yayılmasını önlemek için bir dizi karar alındı ve uygulamaya konuldu. Belediyede 2 kişiyi aşan toplantılar sanal ortamda yapılacak. Sasalı İzmir Doğal Yaşam Parkı dahil bir çok tesis ise ziyarete kapatıldı. Başkan Tunç Soyer, her zaman olduğu gibi bu sıkıntılı günleri de bilimin yol gösterici ışığıyla aşacaklarını dile getirdi. Koronavirüsle topyekun mücadelenin önemine dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, Sağlık Bakanlığı ve İzmir Valiliği ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

  1. Buna göre, tüm belediye birimlerinde (İZSU, ESHOT vb.) çalışan personel ve ziyaretçi girişleri tek kapıdan sağlanacak. Girişlerde doktor ve hemşireler ateş kontrolü yapacak.
  2. Toplu taşıma araçlarının temizlik ve dezenfeksiyonu özenle devam ettirilecek. İlave olarak sıklıkla havalandırma sağlanacak. Personelin kişisel temizlik, hijyen ve korumasına özen gösterilecek. Başta otobüs şoförleri olmak üzere şoförler hijyenik eldiven kullanacaklar.
  3. İzmirli vatandaşların içme suyu ihtiyacının eksiksiz sağlanması temel öncelik olduğundan, su kaynaklarının güvenliğinin sağlanması için her türlü önlem alınacak.
  4. Temizlik ve dezenfeksiyon alanındaki birimlerde izinler iptal edildi. Bu alanda vardiye usulü ile hijyen, ilaçlama ve dezenfeksiyon anlamında tüm İzmir’in kamusal hizmet üreten alanlarının temizliğine eksiksiz devam edilecek.
  5. Sosyal mesafeyi korumak için İzmir Tarihi Asansör Binası, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Macera Parkı, Buca Meydan Cafe, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı vb. belediyenin işlettiği tesisler kapatılacak.
  6. Cenaze hizmetleri aksatılmaksızın devam edecek. Defin hizmetlerinde çalışan personel hijyen koşullarına uyulması hususunda azami özen gösterecek.
  7. İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtası, ile belediyeleri zabıta müdürlükleri ile sürekli irtibatta olacak ve temizlik, hijyen ve sağlık ürünlerinin fahiş fiyatla satılmaması, gerçek olmayan malzemelerin pazarlanmaması için sıkı denetimler yapacak.