İzmir’de İmar Barışı kapsamında 400 bin kişinin Yapı Kayıt Belgesi aldığı kaydedildi. İzmir ilçeleri arasında Bornova % 15,5 oran ile en çok Yapı Kayıt Belgesi alan ilçe oldu. Bornova’yı % 10,8 ile Buca ve % 7,8 ile Karabağlar takip etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesine ve İzmir’deki ilçe belediye başkanlıklarına yazı gönderdi.

BAKANLIK “KAÇAK YAPILARI YIKIN” YAZISI GÖNDERDİ

Muğla’da başlayan kaçak yapılar ile mücadele İzmir’de devam edecek. Bine yakın Yapı Kayıt Belgesinin mevzuata uygun olmadığı için iptal edildiği bilgisi paylaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine yıkımların bir an önce yapılması için yazı gönderdi. İzmir’in farklı noktalarındaki yıkımların bir an önce yapılması istendi.

ÇEŞME’DEN SONRA URLA’DA YIKIMLAR OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün yakın takibe aldığı yerlerin başında ise Çeşme ilçesi geliyor. Çeşme’de verilen 20 bin 448 yapı kayıt belgesi incelemeye alındı. 800 yapı kayıt belgesinin iptali için bakanlıktan denetçiler Çeşme’de incelemelere başladı. Çeşme’de yıkımların yakında başlayacağı, ardından Urla’ya geçileceği kaydediliyor.