İzmir'in Konak ilçesinde terör örgütü Heyet Tahrir Şam üyesi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan A.G. isimli kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, yapılan araştırma sonucu A.G.'nin ikamet ettiği evi belirledi. Ekipler, düzenledikleri operasyon sonucunda şüpheli A.G.'yi gözaltına aldı. Şüpheli A.G.'nin üzerinden, kardeşi R.G. adına düzenlenmiş kimliği çıktı.

EVİNDEKİ MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, A.G.'nin ikamet ettiği evde ve bahçede arama çalışması başlattı. Yapılan aramalar sonucunda 2 tabanca, şarjör, tabanca fişeği, plastik bidon, mengene aleti, teknik malzemelerin yanı sıra sprey boya kutusu ve cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan A.G., emniyete götürülürken hakkında işlem başlatıldı. A.G.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

İZMİR'DE SON OLARAK FETÖ OPERASYONU DÜZENLENMİŞTİ

İzmir'de son olarak 7 Şubat tarihinde "FETÖ Borsası" operasyonu gerçekleştirilmiş, 16 şehirde toplamda 122 kişi gözaltına alınmış, toplamda 15 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gözaltına alınan diğer kişiler hakkında ise adli kontrol şartı uygulanmıştı.